Companii

Selezione, o fabrică din Braşov care produce feţe de încălţăminte pentru Gucci şi Dior, concediază 78 de angajaţi

Selezione, o fabrică din Braşov care produce feţe de...

Autor: Alexandra Matei

15.05.2023, 00:07 6216

Compania Selezione din Braşov, fondată de Ludovico Fagioli, de origine italiană, care produce feţe de încălţăminte pentru două dintre cele mai mari branduri de modă, Gucci şi Dior, concediază 78 de angajaţi, potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă Braşov.

Numărul de angajaţi concediaţi reprezintă jumătate din efectivul total al fabricii.

„Motivul este economic, în sensul că am primit în ianuarie măsura ce prevede mărirea salariului minim pe economie. Angajaţii au vrut mărirea salariului, iar această mărire am încercat să o transmit şi către clienţii noştri. Din cauza crizei economice din prezent şi a vânzărilor mai mici, foarte puţini au acceptat. Criza de vânzări şi mărirea noastră de preţuri au dus la această măsură. Noi am mărit preţul de producţie cu circa 6% faţă de 2021“, a spus pentru ZF Ludovico Fagioli, administrator al unităţii de producţie Selezione din Braşov.

Compania Selezione a raportat în 2021 o cifră de afaceri de 10,1 mil. lei, în creştere cu 65% faţă de anul precedent, şi un profit net de 1,3 mil. lei, plus 246% faţă de 2020, potrivit datelor de pe platforma Termene.ro.

În 2021, unitatea de producţie funcţiona cu 156 de angajaţi, numărul lor fiind încă de atunci într-o uşoară scădere, cu circa 2% faţă de 2020, arată aceleaşi date.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24