Companii

Selgros a pus ochii pe vestul tarii

10.03.2005, 00:00 17

Compania Selgros Cash & Carry, a doua retea de magazine de tip cash & carry (cu ridicata) de pe piata romaneasca, isi accentueaza extinderea sa in zona de vest a tarii. Selgros tocmai a deschis saptamana trecuta al optulea magazin al retelei in Oradea, urmatoarele doua magazine fiind programate, potrivit surselor din piata, tot pentru orase din zona de vest a tarii.


Pe langa Oradea, Selgros Cash & Carry Romania detine in acest moment magazine in Bucuresti (trei magazine), Brasov, Targu Mures, Constanta si Timisoara. Investitia implicata de aceste magazine depaseste 120 de milioane de euro, in conditiile in care un magazin Selgros Cash & Carry costa in general 15 milioane de euro.


Urmatoarele doua magazine ce vor fi deschise de Selgros vor viza orasele Cluj-Napoca, dar si Arad, potrivit primarul municipiului, Gheorghe Falca.


Selgros a realizat anul trecut o cifra de afaceri peste 250 de milioane de euro, in crestere cu aproape 50% fata de anul precedent. In plus, compania, care a ajuns la peste 2.500 de angajati, a reusit sa atinga pentru prima data pragul de rentabilitate (break-even). Selgros a intrat pe piata romaneasca in anul 2001, prin deschiderea primului magazin in Brasov, unde se afla si sediul administratiei centrale, pentru ca in anul urmator sa fie deschise trei magazine. Incepand din anul 2003, ritmul deschiderilor a fost redus la doua magazine pe an, grupul german declarandu-se la momentul respectiv "mai atent cu investitiile".


Obiectivul final al expansiunii Selgros in Romania este de 15 magazine, oficialii anuntand din acest an un ritm de cel putin doua magazine pe an in urmatoarea perioada.



Principalul concurent al Selgros pe piata locala este grupul german Metro, care detine in Romania 21 de magazine. Metro a anuntat pentru anul trecut o cifra de afaceri de peste 800 de milioane de euro, in crestere fata de anul precedent, urmand ca in acest an sa depaseasca 900 de milioane de euro. Investitia pentru un magazin Metro este situata la randul sau la aproximativ 15 milioane de euro. ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO