Companii

Servtrans si-a bugetat afaceri de 58 mil. euro

08.02.2008, 19:25 24

Compania privata de transport feroviar de marfa Servtrans, controlata de omul de afaceri Cristian Burci, mizeaza in acest an pe o cota de piata de 8%, in crestere cu 2 procente fata de 2007, ca urmare a cresterii volumului de marfa transportata de la 4,8 milioane de tone anul trecut la 6,2 milioane de tone in 2008.
"Avem ca target sa transportam 6,2 milioane de tone de marfa si sa ajungem la o cota de piata de 8%", a spus Sorin Zbengheci, manager marketing al Servtrans
In acelasi timp, reprezentantii companiei spun ca se uita dupa achizitii pe piata locala pentru a-si scadea costurile de mentenanta a locomotivelor.
"Avem in vedere in acest an achizitii pe piata locala, prin care ne vom intari pozitia pe piata transporturilor. Vizam in primul rand achizitii care vor conduce la scaderea costurilor cu mentenanta locomotivelor si vagoanelor, acestea avand o pondere insemnata in tariful de transport", a mai spus Zbengheci.
Si principalul competitor al Servtrans pe piata locala, Grup Feroviar Roman, a aplicat aceeasi strategie, achizitionand o companie de reparatii si intretinere a materialului rulant pe aproape fiecare dintre pietele pe care activeaza. Astfel, in Romania, GFR a achizitionat Remar Pascani, iar acum se uita dupa o firma din acelasi domeniu in Bulgaria. Tot in acest an GFR a achizitionat, cu 16,5 milioane de euro, 70% din principala companie de reparatii si constructii de vagoane din Serbia, Zelvoz Smederevo.
Servtrans a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 40 de milioane de euro si o marja de profit de 5%, bugetandu-si pentru anul in curs o crestere de inca 45% a veniturilor.
"Un obiectiv important pentru anul acesta este ca cifra de afaceri sa depaseasca 58 de milioane de euro, ca urmare a noilor volume de transport contractate pentrul anul 2008, a investitiilor in modernizarea parcului de material rulant si a achizitiilor de vagoane pe care le vom face in acest an", a spus Zbengheci.
Tot in acest an compania urmareste sa isi extinda parteneriatele de transport international in Europa si sa lanseze trenuri express care sa realizeze o conexiune mai buna a portului Constanta cu Europa.
"Dorim, ca aceste trenuri express sa fie o alternativa la transportul auto", a precizat managerul de marketing al Servtrans.
Piata privata a transportului feroviar de marfa parcurge o crestere constanta, ajungand la o pondere de circa 27% din totalul pietei, fata de 24% la sfarsitul lui 2006. Acest avans este unul considerabil, avand in vedere ca inainte de '90 nu existau operatori privati de transport feroviar, iar CFR-ul isi pastreaza in continuare suprematia. In afara de Grup Feroviar Roman, pe segmentul transportatorilor privati mai activeaza Unifertrans sau Classfer.
Servtrans este controlata de omul de afaceri Cristian Burci, prin intermediul International Railway Systems, care mai detine producatorii de material rulant Romvag Caracal, Astra Vagoane Arad si Meva Mehedinti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO