Companii

SEWS va concedia 550 de angajati

21.01.2009, 18:12 246

Producatorul de cablaje Sumitomo Electric Wiring Systems Romania urmeaza sa concedieze 550 de angajati in luna aprilie, respectiv 12% din totalul efectivului, in urma reducerii abrupte a comenzilor de cablaje electrice din partea constructorilor de automobile.

Reducerea comenzilor a inceput in luna septembrie, tendinta acutizandu-se la inceput de an. Compania a aratat ca in urma reducerii activitatii a modificat si programul de lucru pentru a pastra intregul efectiv de salariati si a apelat chiar si la somaj tehnic, perioada in care a achitat 75% din salariu catre angajati.
"Datorita perspectivelor foarte sumbre pentru anul 2009, Sews Romania este fortata sa ia decizia drastica de reducere a numarului de salariati cu aproximativ 550 de salariati", informeaza compania, precizand ca disponibilizarile vor viza toate cele trei centre de productie din Romania.
Potrivit declaratiilor anterioare, SEWS a renuntat in cursul anului trecut la inca 1.000 de oameni care au plecat voluntar. Plecarile acestora au fost acoperite prin introducerea de tehnologii si utilaje noi, care au redus dependenta fata de forta de munca. Compania detine in Romania trei fabrici, la Deva, Orastie si Alba Iulia, unde in prezent sunt angajati 4.500 de oameni. Fabricile produc cablaje pentru cate un constructor auto. Astfel la Deva se lucreaza pentru Renault, la Orastie pentru Honda, iar la Alba Iulia pentru Toyota.
Reprezentantii companiei nu au dorit sa specifice valoarea pierderilor acumulate in 2008, care au motivat reducerea de personal, dar au specificat ca acestea au fost majorate de reducerea activitatii pe final de an si de evolutia nefavorabila a cursului valutar. Pentru 2008 cifra de afaceri era estimata la 140 mil. euro la inceputul trimestrului patru.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO