Companii

Singurul hotel de 5 stele din Cluj, minus 10%

13.10.2009, 23:18 92

Hotelul de cinci stele Opera Plaza din Cluj-Napoca detinut defratii Octavian si Calin Buzoianu a inregistrat in primele noualuni un grad mediu de ocupare de 66%, in scadere cu 12% fata deaceeasi perioada a anului trecut.

Tot in aceasta perioada cifra de afaceri Opera Plaza a scazut cu10% fata de intervalul ianuarie-septembrie din 2008.

"Piata hoteliera clujeana a inregistrat scaderi inca de anultrecut, aceasta situatie mentinandu-se si in primele noua luni aleanului 2009. Credem ca trendul va continua si in urmatoareaperioada de timp", a declarat Anca Popovici, sales & marketingmanager al Opera Plaza.

Reprezentantii hotelului de cinci stele din Cluj estimeazapentru acest an o cifra de afaceri de 2,7 mil. euro, in scadere cu10% fata de anul trecut.

Oficialii Opera Plaza estimau la inceputul anului in curs ungrad mediu de aproximativ 70%, in scadere cu 6 procente fata deanul 2008.

Conducerea hotelului clujean a declarat ca in acest an nu se vorrealiza investitii majore in cadrul Opera Plaza si ca intentioneazasa deruleze programe de formare profesionala a angajatilor.

Construit pe fostul amplasament al fabricii de dulciuriFeleacul, hotelul are 52 de camere si apartamente si a fostfinalizat in iulie 2006, in urma unei investitii de 4,5 milioane deeuro. Anul trecut piata hoteliera clujeana era estimata la 30 demilioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO