Companii

Sinteza: profit mai mare, afaceri in scadere

16.02.2005, 00:00 10

Compania Sinteza Oradea a obtinut un profit net preliminar de aproximativ 200.000 de euro (8 mld.lei) in 2004, in crestere cu 15% fata de anul precedent.
Cifra de afaceri a companiei a inregistrat insa, o usoara scadere, ajungand la aproximativ 3 milioane de euro (125 mld. lei). Reprezentantii Sinteza nu au dorit sa comenteze rezultatele companiei.
Sinteza Oradea produce pesticide, alaturi de mai multe marci de lacuri si vopsele, produse farmaceutice, ambalaje metalice si din hartie, dar si sisteme complete de vopsire. Vopselele cuprind atat sortimente de protejare a suprafetelor impotriva intemperiilor si coroziunii, cat si produse cu scop decorativ.
Anul trecut, Sinteza a achizitionat peste 90% din actiunile companiei Chimprod Oradea, care activeaza in aceeasi industrie. Pentru 2004, estimarile grupului indicau obtinerea unor vanzari totale de peste 6 milioane de euro, pentru cele doua societati.
Primele trei luni ale anului trecut au consemnat o pierdere de 22.000 de euro in activitatea companiei, datorata de intreruperea temporara a productiei din luna ianuarie. Pana la jumatatea lui 2004, Sinteza a recuperat pierderile, raportand un profit de aproximativ 150.000 de euro. La nivelul anului trecut, Sinteza a obtinut un profit net de aproximativ 180.000 de euro.
Sinteza este controlata de Asociatia Salariatilor, care detine un pachet de 51,65% din actiuni, restul titlurilor fiind detinute de actionari, persoane fizice si juridice, cu ponderi de sub 5 procente.
Capitalul social al companiei este de aproximativ 1,8 milioane de euro divizat in 44 milioane de actiuni. Actiunile Sinteza sunt listate la Categoria a II-a a Bursei de Valori. Ultima tranzactie de ieri cu aceste titluri s-a perfectat la pretul de 3.880 lei/actiune, cotatie cu 3,3% inferioara celei de la finalul sedintei precedente. La acest pret, capitalizarea bursiera a companiei este de aproximativ 4,7 milioane de euro.
alexandru.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO