Companii

Siretul Pascani si-a redus la jumatate castigul net

16.02.2005, 00:00 15

Producatorul de textile Siretul Pascani a anuntat o cifra de afaceri de 11 mil.euro (445 mld.lei) pe anul trecut, in scadere usoara fata de 2003, cand aceasta s-a ridicat la 12 mil.euro (450 mld. lei).
Profitul net al companiei s-a redus la jumatate anul trecut, in comparatie cu cel din 2003. Astfel, profitul net aferent anului 2004 raportat de companie pe situl Bursei de Valori Bucuresti (BVB) este de 9,8 miliarde de lei (240.000 euro), fata de 17 miliarde de lei (450.000 euro), in 2003.
Scaderea profitului net a avut loc in contexul diminuarii rezultatului din exploatare si al cresterii rezultatului financiar. Daca in 2003, Siretul inregistra o pierdere financiara de 34 de miliarde de lei, anul trecut compania a obtinut un rezultat financiar pozitiv.
Compania Siretul Pascani este specializata in productia de materiale textile si confectii din fibre sintetice, fiind printre putinele companii din domeniul textil din Romania care nu lucreaza in lohn. Pe piata interna, Siretul este cunoscuta mai ales ca producator de perdele, doar 20% din productie fiind destinata exportului.
Compania are livrari lunare catre Statele Unite in valoare de 0,5 milioane de dolari, care includ echipament sportiv. Printre clientii din SUAai companiei iesene se numara si puternicele echipe din campionatul mondial de bakchet (NBA) Chicago Bulls si Los Angeles Lakers, pentru care Siretul furnizeaza tricouri si shorturi.
Siretul mai produce si tapiterii auto, clientul traditional fiind uzina Dacia Pitesti. Siretul mai produce si tapiterii auto pentru modelul Matiz al Daewoo. Principalii furnizori  sunt companiile Spumotim Timisoara, Bezema Elvetia, Dystar Austria, Electrica si Lucky Trading SRL.
Actiunile emise de societate se tranzactioneaza la Bursa de Valori Bucuresti, principalii actionari fiind sunt SSIF Broker si SIF Transilvania, care detin insa participatii minoritare.
Ultima tranzactie cu aceste titluri s-a incheiat la un pret de 1.960 lei/actiune si o capitalizare de piata de 5 milioane de euro.
georgiana.stavarache@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO