Companii

Situatia Zimtub s-a imbunatatit semnificativ in trimestrul 3

12.11.2004, 00:00 16

Societatea Zimtub Zimnicea, singurul producator roman de tevi neachizitionat inca de un investitor strategic, a reusit in trimestrul al treilea al anului sa-si imbunatateasca semnificativ rezultatele  din primul semestru. In primele noua luni ale anului, Zimtub a obtinut un profit net de 7,8 miliarde de lei (aproximativ 193.000 euro), de peste 36 ori mai ridicat comparativ cu profitul inregistrat la sfarsitul lunii iunie. In acelasi timp, profitul net a fost si cu 73,2% mai ridicat in lei comparativ cu rezultatul net aferent primelor trei trimestre ale anului trecut.
Cifra de afaceri realizata de companie a atins la sfarsitul lunii septembrie 292,7 miliarde de lei (7,1 milioane de euro), valoare dubla in lei  comparativ cu vanzarile din primul semestru. Comparativ cu situatia de anul trecut, vanzarile au inregistrat insa o scadere in lei de 12%.
Reprezentantii companiei nu au fost disponibili in cursul zilei de ieri pentru a oferi comentarii pe marginea acestor rezultate.
Zimtub produce  tevi din otel, o importanta parte din productia societatii fiind destinata exportului, principalii clienti ai firmei fiind din tari ca Germania, Austria, Olanda, Italia, Ungaria, Iordania.
Cel mai important actionar al Zimtub este Stelian Dragomir, directorul general al companiei si presedintele consiliului de admnistratie, acesta controland 25,3% conform ultimei raportari. Un alt pachet important este controlat  de SIF Oltenia, care detine o participatie de 22,5% . Actiunile Zimtub sunt listate la Bursa de Valori, aceste titluri facand pe parcursul anului curent obiectul unor tranzactii importante. In urma acestor tranzactii, au fost raportati doi noi actionari semnificativi in cadrul companiei. Astfel,  persoana fizica  Ionel Bocioc a ajuns sa controleze 5,1% din actiuni, in timp ce societatea Deltasider SA a fost raportata cu o participatie de 5,01%.
Ultima tranzactie cu actiunile Zimtub s-a derulat la pretul de 25.000 lei/actiune, egal cu valoarea nominala a actiunilor,  in crestere cu 0,4% fata de cotatia precedenta. De la inceputul acestui an, titlurile Zimtub au inregistrat o apreciere de 168%.  Capitalizarea bursiera a companiei este de 2,3 milioane de euro, la pretul de inchidere de ieri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO