Companii

Soarta lui edy Spedition, în ceaţă încă două luni

Soarta lui edy Spedition, în ceaţă încă două luni

Sursa foto: edy Spedition

Autor: Bogdan Alecu

05.09.2012, 00:07 4458

Perioada de incertitudine cu privire la insolvenţa edy Internaţional Spedition se prelungeşte cu încă două luni în condiţiile în care Tribunalul Hunedoara a hotărât co­masarea celor două dosare de insolvenţă, potrivit unor surse apropiate companiei.

În primul dosar de insolvenţă Mircea Dărăbanţ, pre­şedintele consiliului de administraţie al companiei, a depus recurs şi a suspendat în prima parte a lunii august insolvenţa care a fost pronunţată pe data de 2 august, iar al doilea este dosarul în care ING Bank cerea insolvenţa firmei de trans­port şi a cărei soluţionare trebuia dată ieri, 4 septembrie. Înainte de intrarea în insolvenţă compania nu se poate proteja înaintea creditorilor.

Potrivit unor surse apropiate companiei numai în prima jumătate a acestui an edy Spedition a acumulat datorii de peste 10 milioane de euro, în timp ce anul acesta sunt scadente şi contractele de leasing operaţional pentru o parte din camioane, contract cu o valoare de asemenea de peste 10 mil. euro.

În acest context, sursele apropiate companiei spun că edy Spedition nu mai poate continua în acest ritm decât dacă se reorganizează sub protecţia insolvenţei şi benefi­ciază de o infuzie de capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO