Companii

Socep garanteaza ca va atinge indicatorii bugetati

15.09.2005, 18:24 28

Conducerea operatorului portuar Socep Constanta este optimista in privinta atingerii nivelurilor bugetate pentru acest an, in pofida faptului ca in primul semestru al anului rezultatele companiei au fost mult mai slabe decat cele inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut.

Socep si-a bugetat pentru 2005 un profit net de 2,3 milioane de lei (0,6milioane de euro), de doua ori mai redus decat profitul de anul trecut, dar totusi in crestere importanta fata de rezultatul din primul semestru. La finalul primelor sase luni ale anului, compania a obtinut un profit net de 0,49 milioane de lei (135.000 de euro), de aproape 11 ori mai redus in lei fata de rezultatul din perioada ianurie - iunie din 2004. In acest an, compania spera sa realizeze o cifra de afaceri de 46 milioane de lei (peste 12 milioane de euro)

"Suntem siguri ca vom reusi sa atingem nivelul de profit bugetat. Din iulie am inceput sa ne redresam, iar in august am obtinut un profit de 0,7 - 0,9 milioane de lei (peste 0,2 milioane de euro - n.red.)", a comentat Petrica Valcu, directorul general al Socep.

El a mai adaugat ca increderea in atingerea indicatorilor din buget se datoreaza rezultatelor obtinute pana in prezent in urma aplicarii programului de restructurare si de economisire a fondurilor derulat la Socep.

"Tot ce e cheltuiala ineficienta a inceput sa dispara, am derulat un regim strict de economii si totodata am realizat o organizare mai buna a productiei si a muncii care a condus la cresterea productivitatii cu 15% fata de situatia de la inceputul anului", a precizat Valcu.

De asemenea, in cadrul pogramului de restructurare, Socep a renuntat de la inceputul anului, prin pensionari si disponibilizari, la 200 de persoane. La finalul lui 2004, compania avea peste 900 de salariati. In urma acestor disponibilizari, conducerea Socep se asteapta la o reducere a cheltuielilor cu personalul cu 15%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO