Companii

Sofitel: Mai sunt cel putin trei ani pana sa ajungem la nivelul Cehiei pe segmentul de leisure

Sofitel: Mai sunt cel putin trei ani pana sa ajungem la nivelul Cehiei pe segmentul de leisure

Sofitel face parte din complexul World Trade Center, care mai include spatii de birouri

23.01.2008, 15:06 17

Contractele corporate de cazare a expatilor pe o perioada mai lunga de timp genereaza 90% din veniturile hotelului Sofitel din Capitala, aflat sub managementul Accor, potrivit reprezentantilor companiei. Sofitel are incheiate contracte cu companii din Germania, Franta sau Marea Britanie.
Practic, peste sapte milioane de euro sunt asigurate din aceste contracte, avand in vedere ca cifra de afaceri inregistrata de Sofitel anul trecut a fost de circa 8,5-9 milioane de euro.
"Cifra de afaceri s-a marit usor fata de anul 2006, iar in acest an vrem sa o mentinem, bazandu-ne pe capacitatea de a atrage grupuri de business si de a mentine rezervarile individuale pe segmentul business la un nivel foarte ridicat", a spus Gabriela Rotariu-Bergeron, director of sales& marketing al hotelului Sofitel.
In acelasi timp, gradul de ocupare a hotelului s-a situat la 74%, cu circa 2% mai scazut fata de anul precedent.
"In 2008 prevedem o scadere a gradului de ocupare, pana la 70%", a precizat directorul de sales&marketing al hotelului. Reprezentantii companiei si-au bugetat in ultimii ani usoare scaderi ale gradului de ocupare si ale veniturilor ca urmare a cresterii concurentei pe piata hoteliera. Anul acesta piata hoteliera va primi cea mai mare capacitate de locuri de cazare de patru si cinci stele din ultimii ani prin deschiderea hotelului Radisson de cinci stele pe Calea Victoriei si operarea la capacitate totala a Rin Grand Hotel, de patru stele.
Acestea vor creste cu 50% capacitatea pe segmentul de patru si cinci stele, aducand 2.000 de camere in plus in Capitala. Pe piata de patru stele, jucatori importanti mai sunt Novotel, Ramada, Golden Tulip sau Phoenicia, iar pe piata de cinci stele mai activeaza Hilton, Marriott sau Howard Johnson.
Mai mult decat atat, hotelierii sufera din cauza numarului redus de turisti, gradul de ocupare fiind tras in jos de sfarsiturile de saptamana.
"Segmentul de leisure nu se va dezvolta foarte curand. Romania nu este inca o piata turistica, iar in venituri segmentul de leisure ocupa un volum mic. Cel mai probabil piata de turism bucuresteana va evolua ca si cea din Cehia sau ca si Budapesta, dar mai avem cel putin trei-patru ani pana atunci", a afirmat Gabriela Rotariu-Bergeron.
Mentinerea cifrei de afaceri in conditiile estimarii unei scaderi a gradului de ocupare va fi realizata prin cresteri la nivelul pretului mediu, potrivit reprezentantilor companiei.
Totodata, dupa ce in ultimii ani hotelul a beneficiat de investitii in schimbarea sistemului de televiziune si intr-un nou concept de camera, in acest an camerele vor fi complet redecorate. Reprezentantii hotelului nu au precizat insa nivelul investitiei.
Sofitel, care are o capacitate de cazare de peste 200 de camere, face parte din complexul World Trade Center, care mai include spatii de birouri, sali de conferinte si o galerie comerciala. Complexul World Trade Center a inregistrat in 2006 afaceri de 14,8 milioane de euro, potrivit site-ului Ministerului Finantelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO