Companii

Speedwell vrea să investească 500 mil. euro în dezvoltarea proiectului CityZen pe fosta platformă Griro de pe Calea Griviţei

Miza CityZen o reprezintă transfor­marea fostului sit industrial într-unul dintre cele mai mari proiecte mixte din partea de nord a Capitalei.

Miza CityZen o reprezintă transfor­marea fostului sit industrial într-unul dintre cele mai mari proiecte mixte din partea de nord a Capitalei.

Autor: Bogdan Alecu

16.03.2023, 12:00 2161

♦ SPEEDWELL îşi consolidează poziţia pe piaţa locală prin noi achiziţii, dezvoltări şi vânzări de proiecte şi preconizează vânzări de 50 milioane de euro pe segmentul rezidenţial. Dezvoltatorul spune că va continua demersurile pentru obţinerea autorizaţiei de construire a proiectului mixt CityZen de la Griro pentru a demara dezvoltarea.

Speedwell anunţă în premieră ce vrea să construiască pe terenul de 9 hectare de la Griro, unde vrea să investească 500 mil. euro.

„Am ales să dezvoltăm proiecte în zone variate ale Bucureştiului, acolo unde am simţit că există o cerere din partea potenţialilor cumpărători, contri­buind astfel la îmbunătăţirea vieţii comunităţilor. Însă, în unele zone şi, în special, în zona centrală, am observat o nevoie de investiţii consistente pentru a închega o dezvoltare armonioasă la nivelul Capitalei. Aceste investiţii produc efecte pozitive diverse, ce includ atât sporirea nivelului de trai, dar şi o îmbună­tăţire a imaginii Capitalei, acestea fiind direcţii decente de urmat, demne de o metropolă europeană ce îşi respectă trecutul, dar mai ales viitorul“, a declarat Jan Demeyere, arhitect şi cofondator Speedwell.

Oficialii companiei spun că „în acest moment Speedwell depune eforturi pentru a obţine apro­barea zonală pentru CityZen, un proiect de amploare pe Calea Griviţei (Griro), care va schimba şi va îmbunătăţi con­diţiile de viaţă pentru actualii şi viitorii locuitori ai zonei prin dezvoltarea de apartamente, clădiri de birouri, serivicii, restaurante, locuri pentru activităţi culturale, spaţiu pentru food market, ateliere artizanale, spaţii publice extinse, parcuri, piste de alergat, grădiniţe, parcuri publice şi spaţii pentru recreere“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO