Companii

Staffan Jufors, Volvo Trucks: Dezvoltarea pietei constructiilor ne va dinamiza afacerea

Staffan Jufors, Volvo Trucks: Dezvoltarea pietei constructiilor ne va dinamiza afacerea

Staffan Jufors, presedintele Volvo Trucks: Suntem siguri ca dupa integrare multe companii din intreaga lume vor investi in Romania.

13.11.2006, 22:38 38

Staffan Jufors, presedintele Volvo Trucks, cel de-al doilea producator de camioane din Europa dupa DaimlerChrysler, spune ca volumul investitiilor atrase de catre Romania se va aprecia dupa aderarea la Uniunea Europeana.
Volvo Trucks isi va intensifica activitatea de pe piata locala, pe fondul cresterii pietei constructiilor si, implicit, al cererii pentru utilaje specializate, Romania devenind o destinatie importanta a investitiilor producatorului de camioane.
"Tinand cont ca in Romania piata constructiilor se afla in continua dezvoltare si deoarece aceasta industrie reprezinta un segment important pentru noi, activitatea companiei pe piata locala va fi intensificata", a declarat Staffan Jufors, presedinte si director executiv al companiei suedeze. Jufors a mai spus ca grupul pe care il conduce isi propune sa fie un jucator pe termen lung pe piata locala.
"In momentul de fata investim in aceasta tara, cream locuri de munca, marim reteaua de distributie. Suntem siguri ca dupa viitoarea integrare multe companii din intreaga lume vor investi in Romania. Nu ne vom schimba strategia, ci vom continua sa investim", a mai spus Jufors.
Extinderea catre est a granitelor Uniunii Europene reprezinta totodata o oportunitate de imbunatatire si consolidare a pozitiei ocupate de compania suedeza pe pietele din regiune.
"Activitatea din Europa este foarte importanta pentru Volvo Trucks si, totodata, dupa deschiderea pietelor din estul Europei, precum Ucraina, Romania sau Rusia, dorim sa atacam aceste piete. In Asia suntem deja bine reprezentati", a declarat Jufors.
Presedintele Volvo Trucks spune ca aliantele stabilite la nivel mondial intre producatorii de camioane sunt extrem de benefice in dezvoltarea pietei. Volvo Trucks, care a achizitionat in 2001 divizia de camioane a producatorului francez Renault, este cel mai important actionar al companiei japoneze Nissan Diesel si se afla in discutii cu producatorul chinez de camioane Donfeng pentru o noua achizitie.
"Situatia din China este complicata, dar suntem optimisti in privinta finalizarii afacerii", a spus Jufors. "In cazul in care vom ajunge la o intelegere, vom produce camioane sub aceleasi branduri, deoarece fiecare marca are valoare proprie pe o anumita piata", a mai spus presedintele Volvo. Reprezentantul pe piata locala al marcii, Volvo Romania, a vandut in primele noua luni ale anului 507 camioane noi, din care 85 in luna septembrie, potrivit datelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Autovehicule (APIA). Volvo Romania a vandut 683 de vehicule comerciale de peste 3,5 tone in 2005, potrivit APIA.
Incasarile companiei pe anul 2005 s-au ridicat la circa 100 mil. euro, suma in care sunt incluse atat veniturile obtinute din vanzarea de camioane si piese de schimb, cat si cele din activitatea de service.
Cifra de afaceri a companiei a crescut cu 20% anul trecut, la 16,9 mil. euro, fata de cele 14 mil. euro inregistrate in 2004, iar profitul net inregistrat de Volvo Romania a cunoscut o apreciere similara, de la 1,54 mil. euro, in 2004, la 1,84 mil. euro anul trecut, potrivit datelor Ministerului de Finante, unde sunt cuprinse doar veniturile obtinute din activitatea de service.
Piata locala a constructiilor cunoaste o efervescenta deosebita in acest an, fapt pentru care zecile de proiecte importante anuntate antreneaza totodata si alte segmente conexe, precum materialele sau utilajele de constructii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO