Companii

Standard Snacks a luat 1.000 mp in Park House

28.11.2005, 15:57 51

Compania Standard & Snacks, care produce chipsurile Smiley Chips, Rontzi sau Bazzaconi, si-a relocat sediul central in cadrul unui proiect de birouri amplasat in zona de nord a Bucurestiului, potrivit Colliers, brokerul tranzactiei.

Spatiul de birouri clasa B inchiriat de companie are o suprafata de 1.050 de metri patrati, pretul pentru un astfel de spatiu in zone relativ comparabile variind intre 10 si 15 euro/mp/luna.

La aceasta valoare si avand in vedere durata medie de 5-7 ani a contractelor de inchiriere, valoarea tranzactiei ar putea depasi 1 milion de euro.

Proiectul Park House este amplasat in zona de nord a orasului, in vecinatatea Iride Business Park.

"Standard Snacks a inchiriat un etaj intreg in cadrul proiectului, activitatea companiei urmand sa se desfasoare pe un singur nivel. In acest fel se asigura fluenta activitatii si sunt optimizate procesele de control si comunicatii", a apreciat Horia Moldovan, brokerul Colliers care a intermediat tranzactia.

Standard Snacks, companie detinuta de investitori romani, este unul din principalii jucatori de pe piata snacksurilor din Romania, alaturi de Star Foods, Chio Chips, European Food, sau Best Foods. In prima jumatate a anului, una dintre tranzactiile ce au tinut capul de afis al inchirierilor de birouri a fost contractul incheiat de General Electric. Compania a inchiriat 4.000 de metri patrati de birouri in proiectul Iride Business Park.

La sfarsitul anului trecut, operatorul de telefonie mobila Orange a inchiriat 8.000 de metri patrati de spatii de birouri, tot in cadrul Iride Business Park, cu posibilitatea de extindere pe termen mediu cu inca 2.000 de metri patrati. La vremea respectiva, oficialii Orange au anuntat investitii ulterioare in tehnologie si amenajari interioare de aproximativ 1,9 milioane de euro.

In primul semestru al anului au fost inchiriate sau preinchiriate spatii de birouri din clasa A insumand circa 30.000 de metri patrati, suprafata care reprezinta aproximativ o cincime din stocul existent pe piata la sfarsitul anului trecut, potrivit unui raport al companiei Colliers.

Pentru semestrul al doilea este programata finalizarea a trei imobile (BCC, Floreasca Tower si Banu Andronache Building), cu o suprafata totala de 25.200 metri patrati, din care 30% a fost deja preinchiriata pana in luna august.

Totodata, sunt in constructie alte sase cladiri, cu 60.000 de metri patrati, iar pentru urmatorii doi sau trei ani este programata finalizarea a aproape 100.000 de metri patrati de birouri. alexandru.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO