Companii

Starlight, primul lant strain care afiliaza un apart-hotel

24.02.2009, 17:24 103

Lantul austriac de apart-hoteluri Starlight Suiten Hotel, care detine proprietati in Budapesta si Viena, a afiliat un proiect de 78 de camere din Capitala, construit in urma unei investitii de 7 mil. euro.

Apart-hotelul este parte a proiectului Metropolis Center, care include si spatii de birouri, precum si zona comerciala, o investitie de 37 de milioane de euro anuntata de fondul de investitii german GLL Real Estate si dezvoltata de austriecii de la Soravia.
GLL Real Esate este proprietarul cladirii de birouri Charles de Gaulle Plaza din centrul Capitalei, achizitionata in 2006 pentru un pret record la vremea respectiva, de 80 mil. euro.
Apart-hotelul care va fi deschis pe bulevardul Iancu de Hunedoara este primul proiect de acest tip care va fi afiliat la un brand. Pe piata de apart-hoteluri cel mai important jucator este Centre Ville, cu circa 300 de camere, pe acest segment fiind si Casa Locato, cu 21 de apartamente. Totodata, 50 de apartamente din complexul rezidential Monte Carlo Palace urmau sa fie transformate in apart-hotel, potrivit unor declaratii anterioare ale reprezentantilor companiei.
"S-a decis afilierea la lantul Starlight pentru experienta pe care o au acestia in apart-hoteluri si ne asteptam sa inregistram venituri de 900.000 de euro in acest an", au spus reprezentantii Soravia, care au precizat ca in primul an complet de functionare incasarile se vor ridica la 1,4 milioane de euro.
Cele 78 de apartamente au suprafete cuprinse intre 40 si 70 de metri patrati, potrivit reprezentantilor Starlight, spre deosebire de o camera la un hotel de patru stele care dispune in medie de 25 de metri patrati, potrivit aceleiasi surse. In schimb, tarifele practicate de Starlight sunt la acelasi nivel cu cele dintr-un hotel de patru stele din Capitala, adica o medie de 150 de euro, potrivit ZF.
"Ne adresam atat turistilor, cat si oamenilor de afaceri, in general celor care vor sa se cazeze pe o perioada mai lunga de timp", a spus Georgeta Grecu, resident manager al Starlight Suiten Hotel.
Practic, apart-hotelurile mizeaza pe contractele de cazare incheiate pe o perioada mai lunga de timp, Centre Ville de exemplu asigurandu-si 40% din gradul de ocupare printr-un contract incheiat cu parlamentarii, potrivit unor informatii anterioare furnizate de reprezentantii companiei. In acelasi timp, costurile sunt mai scazute, intrucat si necesarul de personal este mai mic.
"Vom porni cu circa 20 de angajati pentru inceput", a spus Grecu, care a precizat ca Starlight Suiten Hotel va dispune si de fitness si sauna.
Piata hoteliera din Capitala resimte efectele crizei prin diminuarea gradului de ocupare, luna ianuarie fiind pentru hotelieri cea mai proasta din ultimii zece ani, potrivit reprezentantilor din domeniu.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO