Companii

Statul începe campania pentru management privat: „Caut CEO pentru afaceri de 10 mld. euro“

Statul începe campania pentru management privat: „Caut CEO pentru afaceri de 10 mld. euro“

Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI

Autor: Adelina Mihai

05.09.2011, 00:07 1232

Ministerul Economiei începe astăzi selecţia consul­tanţilor care vor gestiona un proiect în care sunt implicate companii cu afaceri de peste 10 miliarde de euro: managementul privat la companiile de stat.

La începutul acestui an, preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc şi-au luat angajamentul în faţa Fondului Monetar Internaţional şi a Băncii Mondiale de a introduce management privat la unele companii de stat pentru a le spori eficienţa şi pentru a le diminua pierderile.

"Cel mai probabil mâine după-amiază (astăzi- n.red.) se va afişa pe site anunţul de licitaţie pentru selecţia firmei care va realiza managementul de proiect pentru introducerea managementului privat la companiile de stat. Nu cred că firmele de consultanţă în management vor participa la licitaţie, pentru că, în urma analizei realizate şi a criteriilor de selecţie obţinute, tot firmele de executive search sunt eligibile", a spus Andrei Todea, directorul de cabinet al ministrului economiei Ion Ariton.

El a mai precizat că până la finele acestei săptămâni se va selecta firma care va face project management, iar până la 1 octombrie va fi încheiată încă o licitaţie prin care se vor alege companiile de executive search implicate direct în recrutare.

Licitaţiile se vor face prin proceduri speciale şi de aceea procesul va fi mult mai scurt decât în mod normal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO