Companii

Subway a deschis restaurantul numărul şase din România în cartierul Pipera din Capitală

Subway a deschis restaurantul numărul şase din România în cartierul Pipera din Capitală

Autor: Cristina Roşca

10.09.2012, 13:49 2348

Lanţul de restaurante fast-food Subway, cel mai mare lanţ de restaurante din lume, a deschis astăzi al treilea restaurant din Capitală şi al şaselea de pe piaţa locală în cartierul Pipera, în clădirea de birouri Upground. Prima locaţie a fost inaugurată în capitală, în zona Pieţei Victoriei.

În afara de locaţiile din Capitală Subway a mai deschis în Cluj, Iaşi şi Timişoara.

Fiecare restaurant Subway are în spate un francizat, neexistând un master-francizat pentru toată piaţa, precum în cazul con­curen­ţilor de la KFC (adus de Gabriel Popo­viciu) şi Burger King (Marius Nasta şi Eli Davidai). Subway se extinde agresiv după ce în acest an francizatul Burger King a intrat în insolvenţă şi a închis toate locaţiile.

Cei care doresc să deschidă un restaurant Subway au nevoie de 7.500 de euro taxă de franciză, cel puţin 100.000 de euro in­vestiţie în locaţie şi un spaţiu de minim 40-50 de metri pătraţi. Aceste condiţii se adaugă planului de business menit să îi convingă pe americani de viabilitatea restau­rantului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO