Companii

Sucu strange bani de pe Bursa pentru Samus Mex

13.01.2005, 00:00 32

Producatorul de mobilier Samus Mex din Dej, controlat de omul de afaceri Dan Viorel Sucu, a lansa o oferta publica primara de vanzare de actiuni in valoare de peste 4 milioane de euro, in cadrul procedurii de majorare a capitalului social. Oferta a fost deja aprobata de conducerea societatii urmand sa fie lansata dupa avizul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare.
"Suntem in faza de intocmire a prospectului de oferta publica, care trebuie remis spre aprobare CNVM", a spus Mihai Olti, secretar al Consiliului de Administratie Samus Mex.
Numarul de actiuni puse in vanzare este de 15.364.511, la o valoare nominala de 1.000 de lei si o prima de emisiune de 10.000 de lei. Societatea de brokeraj  care intermediaza plasamentul este Societatea de Investitii Financiare Romintrade SA din Brasov.
Compania Samus Mex Dej a initiat la sfarsitul anului trecut o emisiune de actiuni pentru majorarea capitalului social cu peste 65,1 miliarde de lei (aproximativ 1,6 milioane de euro), prin aporturi in numerar. Astfel, au fost puse in vanzare un numar de 65.104.500 de actiuni cu o valoare nominala de 1.000 lei, prin aport de numerar. Pretul de vanzare a fost de 1.000 lei pe actiune.
Dintre acestea au fost subscrise de actionari in virtutea dreptului de preemtiune, 49.739.989 de actiuni, restul de 15.364.511 urmand sa fie vandute prin oferta publica primara.
Capitalul social al Samus Mex este de 21,7 miliarde de lei (540.000 euro). Ultimul pret la care au fost tranzactionate actiunile companiei a fost de 3.950 de lei, capializarea companiei fiind de circa 2,2 mil.euro.
"Majorarea de capital a avut ca scop reducerea costurilor financiare si cea mai sigura reducere a gradului de creditare este aportul de capital", a declarat Mihail Gadei, administratorul Samus.
Actionarul majoritar al companiei este Dan Viorel Sucu, care controleaza grupul Mobexpert. Dan Viorel Sucu deinea inainte de inceputul oparatiunii de majorare a capitalului social 63% din actiunile companiei. Samus Mex este listata la Bursa Electronica RASDAQ.
Compania a inregistrat in 2004 o cifra de afaceri de circa 13 milioane de euro, in sagnare fata de anul precedent. Pentru 2005, obiectivul este o cifra de afaceri de circa 15 milioane de euro. "Anul 2004 a fost mai dificil la export. Pe de alta parte in 2004 am investit in innoirea gamelor si ne asteptam ca aceste investitii sa-si faca efectul in 2005, cand intentionam sa extindem exporturile in Olanda, Italia si Statele Unite. Piata interna a crescut si ne asteptam ca aceasta tendinta sa continuie", a mai spus Gadei.
 Cea mai mare parte a veniturilor Samus vin din export, in special de pe piata franceza, unde fabrica vinde mobilier in stil Loius Philippe si Ludovic IVX.
georgiana.stavarache@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO