Companii

Synevo a facut 12 mil. euro din servicii de laborator

Synevo a facut 12 mil. euro din servicii de laborator

Business profitabil - Evolutia rezultatelor financiare si a angajatilor Synevo

19.10.2009, 23:20 56

Synevo Romania, divizia de laboratoare medicale a grupuluiMedicover, a inregistrat in primele noua luni ale anului o cifra deafaceri de 12 mil. euro, in crestere cu 20% raportat la aceeasiperioada din 2008.

"Cresterea actuala a cifrei de afaceri se datoreaza veniturilordin serviciile prestate catre segmentul privat. Anul trecut inperioada similara ofeream 500 de investigatii diferite. In acest anam ajuns sa oferim 1.000 de analize diferite de laborator medical.Aceasta dezvoltare are la baza si colaborarea cu laboratoareleSynevo din Germania", a spus Virgil Ivan, directorul general alcompaniei.

Rezultatele din aceasta perioada sunt in linie cu bugetulintregului an, astfel ca in decembrie cifra de afaceri ar puteaajunge la 17 mil. euro.

Pana la sfarsitul anului, Synevo are prevazuta deschiderea unuinou laborator in Brasov (in luna noiembrie), a 12-a unitate dincadrul retelei, dar si finalizarea laboratorului central al SynevoRomania.

Compania a anuntat anterior ca va derula investitii de 5 mil.euro in finalizarea unui laborator de mari dimensiuni in Capitala.Intregul proiect, care se va intinde pe o suprafata de 5.000 mp, vacuprinde si o parte logistica si de birouri si este estimat la 10mil. euro.

"2010 cred ca va fi un an dificil pentru serviciile delaborator, in special pe relatia cu sistemul public care practiceste dezorganizat in ceea ce priveste resursele, stabilitatea sipredictibilitatea finantarii serviciilor", spune Ivan. Compania nuare in vedere reduceri de personal.

Piata serviciilor de laborator este extrem de fragmentata, cumulti jucatori de talie mica care fac rulaje de cateva sute de miide euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO