Companii

Taher anunta ca face un hotel nou la Predeal

18.08.2008, 19:05 49

Omul de afaceri Fathi Taher, care detine hotelul de cinci stele Marriott din Capitala, va investi 40 de milioane de euro intr-un hotel de cinci stele la Predeal, unde detine o suprafata de doua hectare de teren prin intermediul firmei Trei Brazi.
"Anul viitor vom construi un hotel de circa 140 de camere, care va fi clasificat la cinci stele si alaturi vom ridica si un bloc cu 80 de apartamente. Negociem afilierea hotelului cu doua lanturi, unul care este deja prezent in Romania si altul din afara, specializat pe statiuni", a spus Taher, care a precizat ca in proiect este inclusa si o baza de agrement.
Potrivit agentiei de stiri Mediafax, Taher va delista in luna septembrie societatea Trei Brazi. Taher controleaza peste 95% din Trei Brazi, detinand in mod direct 19,89% din capitalul social al firmei si inca 66,14% prin Quatron International Ltd, potrivit ultimelor informatii de pe Bursa de Valori Bucuresti. Totodata, 13,97% se afla in posesia altor actionari, in timp ce SIF Transilvania nu mai figureaza in actionariatul companiei.
Cele mai multe investitii in zona montana au fost anuntate in Poiana Broasov. Astfel, INR Management Real Estate va investi 400 de milioane de euro in Poiana Brasov intr-un complex care va include pe langa hotelul de cinci stele care va fi afiliat la Radisson SAS si un teren de golf, precum si circa 1.000 de apartamente si vile. Tot in Poiana Brasov a demarat o investitie de 20 mil. euro in reclasificarea hotelului Ciucas la cinci stele omul de afaceri Gruia Stoica, proprietarul Grup Feroviar Roman.
Fathi Taher este actionar in mai multe companii din Romania, printre care Laminate, Griro, hotelul Marriott si FC Rapid. Taher a afirmat in luna mai a acestui an ca intentioneaza sa-si mareasca participatia la hotelul Marriott si ca intentioneaza sa faca o noua oferta companiei Bau Holding Strabag. Potrivit ultimelor date disponibile, Taher detine 19% din titlurile Societatii Companiilor Hoteliere Grand, care administreaza hotelul Marriott, in timp ce Strabag detine 55%. Potrivit lui Taher, hotelul Marriott valoreaza intre 150 si 200 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO