Companii

Taher ar putea aduce brandul hotelier Courtyard in Bucuresti

25.10.2009, 23:20 62

Omul de afaceri iordanian Fathi Taher, care detine indirectactiuni la hotelul de cinci stele JW Marriott din Capitala, dar sila alte companii din Romania, ar putea aduce brandul hotelier depatru stele Courtyard in Bucuresti, potrivit unor surse dinpiata.

Fostul director general al hotelului Marriott, Kurt Strohmayer,anunta in iunie anul acesta ca a fost semnat deja un contract cu undezvoltator si urmeaza sa inceapa lucrarile de constructie la unhotel Courtyard, care va opera 187 de camere si care va fi livratin urmatorii doi ani. Investitia in acest hotel s-ar putea situaintre 14 si 18 mil. euro, luand in calcul un cost pe camera intre74.000-100.000 de euro, potrivit unor declaratii anterioare alereprezentantilor Marriott.

Iordanianul Fathi Taher este unul dintre investitorii care aucerut consultanta pentru construirea unui hotel in Bucuresti,afirma Strohmayer, care conduce acum propria companie deconsultanta in industria ospitalitatii, Aducco.

"Taher planuieste sa faca un hotel, insa nu doar in Bucuresti,fiind unul dintre clientii companiei mele", spune fostul sef alMarriott, fara a da informatii despre brandul hotelier pe care-l vaaduce Taher. Potrivit ultimelor date disponibile, Taher detine 19%din titlurile Societatii Companiilor Hoteliere Grand, careadministreaza hotelul Marriott, in timp ce Bau Holding Strabagdetine 55%.

"Am discutat cu reprezentantii Courtyard si cautau parteneri casa intre pe piata romaneasca. Probabil ca exista un acord generalcare s-a facut pentru brandul Courtyard", a declarat LucianMarinescu, senior associate al companiei de consultanta hotelieraTrend Hospitality.

Taher nu a putut fi contactat pentru declaratii.

Si fostul fotbalist Gica Popescu se afla in negocieri pentruafilierea la brandul Courtyard a unui hotel de patru stele cu 144de camere, care va fi construit pe un teren de 5.000 de metripatrati in Capitala, in urma unei investitii estimate la cel mult25 mil. euro. Piata hoteliera din Capitala a fost puternic afectataanul acesta, tariful mediu pe camera, exprimat in euro, a scazut cu22%, iar rata de ocupare a scazut cu aproape 23% in primulsemestru, potrivit unui studiu realizat de firma de consultanta CBRichard Ellis Eurisko (CBRE).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO