Companii

Telecom Italia vinde o filiala si se aliaza cu Cisco

03.07.2000, 00:00 7



Operatorul italian de telecomunicatii Telecom Italia a anuntat ca a vandut circa 80% din capitalul filialei de echipamente de telefonie Italtel pentru suma de 800 milioane de euro si a incheiat o alianta strategica in sectorul Internetului cu compania americana Cisco Systems.

Printre cumparatori figureaza si Cisco, lider in productia de echipamente de retea, care va achizitona un pachet de 19% din actiunile Italtel, societate specializata in producerea si instalarea aparatelor de comutatie.

Societatea americana de investitii Clayton, Dubilier&Rice va prelua circa 50,1% capital, in timp ce grupurile de investitii financiare Brera Capital si Advent International vor deveni actionari ai Italtel, cu o participare la capital de circa 11%.

In urma tranzactiei grupul italian, care va pastra un pachet de 19%, va inregistra in acest an economii estimate la circa 300 milioane de euro.

Italtel a fost creata initial ca o societate mixta intreTelecom Italia si compania germana Siemens. Inca de anul trecut, operatorul italian intentiona sa renunte la Italtel pentru a se concentra asupra activitatii de baza, furnizarea de servicii de telefonie fixa si mobila, si de Internet.

In luna octombrie, Siemens si Telecom Italia au pus capat parteneriatului existent, determinand divizarea in doua a activitatilor Italtel. Telecom Italia a preluat activitatile de telefonie fixa si de transmisie de date si imagini, in timp ce companiei germane i-au revenit activitatile de telefonie mobila si sisteme de transmisie.

In acelasi timp, Telecom Italia a incheiat o alianta cu Cisco Systems in domeniul Internetului si al aplicatiilor Internet, in scopul dezvoltarii "serviciilor inovatoare pentru transmisia vocala, de date si imagini", se arata intr-un comunicat al grupului italian. Mediafax


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO