Companii

Telenovela Daewoo-GM se termina in toamna

13.08.2001, 00:00 16



Preluarea companiei sud coreene Daewoo Motor de catre General Motors s-ar putea finaliza pana la sfarsitul lunii septembrie, a anuntat Jin Nyum, ministrul de finante al Coreei de Sud.

Cu cateva zile in urma Jin a spus ca guvernul coreean isi asuma responsabilitatea fata de creditorii companiei in cazul in care acestia nu vor reusi ca pana la sfarsitul lunii august sa finalizeze vanzarea producatorului de automobile intrat in reorganizare judiciara.

Directorul executiv al General Motors a spus recent ca termenul final al tranzactiei stabilit pentru luna august face parte dintr-o serie de ultimatumuri care au fost delclarate de coreeni, si ca nu poate fi sigur de momentul in care tranzactia va fi efectiv incheiata.

Vanzarea Daewoo este considerata de o importanta majora, pentru ca ar putea renaste increderea in reforma intreprinderilor sud coreene.

Creditorii Daewoo au incercat inca din 1999 sa vanda Daewoo Motor, divizia fostului Daewoo Group.

De curand in presa internationala s-a scris ca General Motors va cumpara 51% din actiunile producatorului auto doar daca creditorii acestuia vor participa la capitalizarea companiei. Reprezentantii Korea Development Bank, aflata in proprietatea statului coreean si care este principalul creditor al Daewoo Motor au negat insa aceasta informatie.

Analistii spun ca decaderea economiei coreene mai usoara decat se prevazuse a determinat guvernul sa grabeasa vanzarea participatiilor sale la anumite companii, ca o masura atragere a increderii investitorilor straini in Coreea.

Ministrul Finantelor din Coreea de Sud spune ca pana la sfarsitul celui de-al treilea trimestru al anului cresterea economica va fi de mai putin de 3%, dar ca spera la o crestere de 5% pentru ultima parte a acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO