Companii

Terapia poate produce medicamente in urmatorii 3 ani

08.08.2007, 19:53 11

Producatorul de medicamente Terapia Ranbaxy, unul dintre principalii jucatori de pe piata farmaceutica locala, a primit din partea Agentiei Nationale a Medicamentului (ANM) certificarea Good Manufacturing Practice pentru inca trei ani, pentru unitatea din Cluj.
Procedurile ANM prevad ca la interval de trei ani, producatorii sa fie inspectati pentru a se verifica respectarea acestor standarde.
"Certificarea a fost obtinuta pentru ambele fluxuri, atat pentru cel de produse sterile, cat si pentru cel de produse orale", a spus Dragos Damian, CEO al Terapia Ranbaxy.
La inceputul acestui an, ANM a recertificat GMP si cele doua linii de productie detinute de companie la fabrica din Bucuresti. In prima jumatate a acestui an, vanzarile producatorului au fost cu 30% mai mari, comparativ cu perioada similara a anului trecut, atingand valoarea de 66 mil. dolari.
Exporturile Terapia Ranbaxy au atins anul trecut valoarea de 10 mil. dolari, cea mai mare pondere de 9 mil. dolari avand-o Faringoseptul, unul dintre produsele romanesti cel mai bine reprezentate pe pietele externe.
Compania, ce opereaza sub numele comercial de Terapia Ranbaxy, si-a planificat pentru acest an lansarea de 40 de produse noi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO