Companii

Terenurile Impact s-au scumpit de peste doua ori

16.12.2005, 18:06 32

Valoarea de piata a terenurilor detinute de compania de dezvoltare imobiliara Impact Bucuresti a crescut in ultimii ani de 2 pana la 4 ori fata de pretul de achizitie, conform unui raport al companiei.

Impact detine in prezent terenuri cu o suprafata de 80 de hectare in Bucuresti, Constanta, Ploiesti, Oradea si Voluntari.

Reprezentantii companiei nu au putut fi contactati pana la inchiderea editiei pentru a oferi informatii cu privire la valoarea totala a acestor terenuri. "Anul 2005 a reprezentat un an de acumulari si de pregatiri in vederea trecerii de la proiecte mici si medii la proiecte mari ce implica suprafete extinse si un numar mare de unitati locative", se arata in raportul companiei. "Din acest motiv, anul 2005 a reprezentat si o perioada de achizitie de terenuri in orasele Bucuresti, Voluntari, Constanta, Ploiesti si Oradea", se mai precizeaza in raport.

Impact intentioneaza sa continue si in 2006 politica de achizitii si imbogatire a "bancii de terenuri" a companiei. "In 2006, oferta financiar-bancara se va orienta catre marile proiecte de dezvoltare imobiliara, aceasta fiind premisa determinanta pentru Impact in pregatirea de proiecte bazate pe parteneriatul public-privat, asa cum este Cardinal Towers Development", a spus Dan Ioan Popp, presedintele Impact.

Impact a intrat in acest an si pe piata cladirilor de birouri, prin demararea lucrarilor la centrul de afaceri Construdava, in Pipera, care va fi finalizat la jumatatea anului viitor. In prezent, Impact are deja in dezvoltare patru proiecte rezidentiale in Bucuresti, cate doua in Constanta si Oradea si unul in Ploiesti. Impact este listata la Bursa de Valori, ultima tranzactie cu aceste actiuni perfectandu-se la pretul de 0,436 lei/actiune, capitalizarea bursiera a companiei fiind de 95 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO