Companii

Termenul de depunere a cererilor pentru IMM Invest a fost prelungit până pe 30 iunie 2021

Termenul de depunere a cererilor pentru IMM Invest a fost...

Autor: Roxana Rosu

30.12.2020, 15:19 2262

Comisia Europeană a aprobat modificarea schemei de ajutor de stat pentru IMM Invest, programul fiind astfel prelungit până la 30 iunie 2021.

În plus, bugetul alocat acestei scheme de ajutor a IMM-urilor a fost majorat de al 4,5 miliarde lei la 7,1 miliarde lei.

Solicitarea de prelungire si majorare a Schemei de Ajutor de Stat a fost inaintata de catre Guvernul Romaniei pentru a interveni cu masuri adaptate de sprijin in domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii şi sectorului alimentar si susţinerea intreprinderilor mici şi mijlocii din aceste sectoare, afectate de pandemia de coronavirus.

Autorităţile estimează că prin IMM Invest vor beneficia de ajutoare de stat peste 58.000 de IMM -uri.

Până acum, cei 21 de finanţatori participanţi la program au aprobat 26.544 de credite.

Comisia Europeana a aprobat în noiembrie şi o alta schema de ajutor de stat propusa de Romania, in valoare de 216 milioane de euro (1,043 miliarde RON) pentru sprijinirea IMM-urilor afectate de pandemia de coronavirus. Acest sprijin se acorda sub forma de garantii de stat pentru finantarile de tip factoring cu regres, prin programul IMM FACTOR, prin care se garanteaza creditul comercial pe termen scurt si care are scopul de a sustine întreprinderile mici şi mijlocii sa acceseze rapid lichidităţi atunci cand exista varfuri de plati in activitatile curente.

Instrumentul de factoring va fi pus la dispozitia IMM-urilor de catre finanatorii care se vor inscrie in program, iar valoarea granturilor ce pot fi acordate unui beneficiar poate fi de pana la 800.000 de euro, iar pentru sectoarele pisciculturii si acvaculturii, granturile sunt limitate la maxim 120.000 euro, respectiv 100.000 pe beneficiar.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO