Companii

Teva Pharmaceutical, pe piata americana

13.11.2003, 00:00 16



Teva Pharmaceutical Industries, grupul israelian producator de medicamente generice a initiat, la inceputul lunii noiembrie, cumpararea corespondentului sau californian Sicor, pentru 3,4 miliarde de dolari, aceasta fiind o decizie foarte curajoasa, relateaza Financial Times.



Totusi, mediile bancare au ramas circuspecte fata de pretentiile conform carora numarul achizitiilor de la inceputul lunii noiembrie, in valoarea de 70 de miliarde de dolari, ar reprezenta un semn al revenirii permanente a preluarilor.



In schimb, societatile de pe Wall Street sunt din ce in ce mai dispuse sa creada ca directorii executivi se gandesc tot mai serios la ample fuziuni strategice.



Astfel, compania Anthem a cumparat Wellpoint Health Networks, pentru 16,4 miliarde de dolari, formand cea mai mare societate de asigurari medicale americane, iar UnitedHealth va plati 2,85 miliarde pentru Mid Atlantic Medical Services.



Teva, una dintre cele mai profitabile companii israeliene, a precizat ca, prin cumpararea firmei Sicor, care furnizeaza spitalelor medicamente pentru bolnavii de cancer, de rinichi, dar si analgezice sau anestezice, intra pe piata americana a medicamentelor generice injectabile.



Unii dintre participantii la negocieri au declarat ca Sicor a fost curtat si de compania a elvetiana Novartis, principalul competitor international direct al Teva. (A.B.)

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO