Companii

Timken: mai bine producem la Ploiesti decat la Darlington

24.03.2003, 00:00 50

Compania Timken, cel mai mare producator american de rulmenti pentru echipamente industriale si autovehicule, intentioneaza sa transfere la Ploiesti utilajele de productie ale unei fabrici din Marea Britanie, recent preluata, ceea ce ar determina eliminarea a 104 locuri de munca.
Potrivit publicatiei The Cincinnati Enquirer, relocarea unitatii de la Darlington, profilata pe fabricarea rulmentilor pentru roti si pentru diverse componente ale unor utilaje, are in vedere avantajele oferite de costurile reduse de operare din Romania.
"Activitatea de la Darlington va fi relocata, incepand din luna iulie, catre o fabrica din Ploiesti, unde poate fi obtinuta o productie mai mare la costuri mai scazute", afirma publicatia mentionata, care citeaza o declaratie a purtatorului de cuvant al Timken, Denise Bowler.
Compania americana si-a anuntat intentia de a inchide fabrica de la Darlington, masura fiind preconizata sa se realizeze intr-un interval de timp cuprins intre opt si 12 luni.
"Productia va fi transferata catre alte unitati Timken care sunt deja orientate spre fabricarea produselor realizate la Darlington si care pot sa produca mai mult la costuri mai mici. Operatiunea de mutare a echipamentelor este preconizata sa inceapa intre iulie si septembrie", se arata in comunicat, care insa nu precizeaza care este locatia aleasa in cadrul acestui plan.
Michael J. Hill, vicepresedintele pentru activitatea de productie a Timken, a precizat ca pe parcursul transferului compania va lua masuri pentru a asigura continuitatea livrarilor catre clienti.
In urma cu doi ani, compania Timken a pus in aplicare o noua strategie de productie, care a fost configurata in vederea crearii unei retele internationale de fabrici capabile sa fie competitive pe piata mondiala, simultan cu imbunatatirea serviciilor furnizate clientilor. tinta acestui plan este reducerea costurilor cu 120 de milioane de dolari, anual, pana la sfarsitul lui 2004.
In aplicarea obiectivelor acestei strategii, compania a relocat, a inchis sau chiar a vandut o serie de unitati de productie. In acest context, transferul echipamentelor fabricii de la Darlington ar veni in continuarea strategiei globale a producatorului american de rulmenti. "Dupa consultarile cu sindicatul din uzina, operatiunile din fabrica sunt anticipate ca vor fi inchise in urmatoarele 8-12 luni. Masura va afecta 104 locuri de munca", precizeaza comunicatul Timken.
Timken are 28.000 de angajati in unitati deschise in 29 de tari. Anul trecut, vanzarile totale ale Timken s-au ridicat la aproximativ 3,8 miliarde dolari.
In Romania, producatorul american este prezent din 1997, cand a achizitionat, de la fostul Fond al Proprietatii de Stat, 70% din actiunile societatii comerciale Rulmenti Grei Ploiesti, pentru aproximativ 40 de milioane de dolari.
Anul trecut cifra de afceri a companiei in Romania a fost de 30 demilioane de dolari. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO