Companii

Topul companiilor hoteliere. Bucureştiul, cel mai bine reprezentat la vârf. Cel mai mare jucător din piaţă este ANA Hotels, cu afaceri de 160 milioane lei, aproape dublu faţă de anul anterior

Topul companiilor hoteliere. Bucureştiul, cel mai bine...

Autor: Miruna Diaconu

16.08.2023, 10:00 1199

Piaţa hotelieră din România este dominată de hoteluri care au cel puţin o unitate în Bucureşti, pre­cum ANA Hotels, Societatea Companiilor Hoteliere Grand, care administrează hotelul JW Marriott, Continental Hotels şi Nemo Investment Vehicle, care controlează hotelul Radisson Blu din Capitală. Bucureştiul are cele mai mari hoteluri, care implicit aduc şi cele mai multe încasări.

Primele cinci companii din clasamentul celor mai mari jucători deţin aproape 10% din piaţa hotelieră, care anul trecut a avut o valoare de peste 7 miliarde lei, o cifră record pentru piaţa locală, potrivit datelor Regis­tru­lui Comerţului. Cei mai mari cinci jucă­tori din această piaţă sunt şi singurii care au depăşit pragul de 100 milioane lei venituri.

Clasamentul extins, de cele mai mari zece companii din piaţa hotelieră, arată că cei mai mari jucători au avut venituri cumulate de 1 miliard lei în 2022, fiind de altfel şi cel mai bun an pentru piaţa turistică, depăşind anul 2019, considerat până acum reper pentru această piaţă. Totodată, aceste companii au avut şi un profit net de 88 mili­oane lei, comparativ cu 2021, când aceste companii au acumulat un total de peste 60 mi­lioane lei pierderi, potrivit unei analize realizate de ZF pe baza datelor Ministerului de Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO