Companii

Transporturile de componente auto si autoturisme au adus afacerile GEFCO la 12 mil. euro

20.03.2008, 15:44 18

GEFCO Romania, parte a diviziei de logistica si transport a grupului francez PSA Peugeot Citroen, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 12 milioane de euro, in crestere cu 130% comparativ cu rezultatul de 5,2 milioane de euro din 2006, anul intrarii pe piata din Romania.
Potrivit directorului general al companiei, Denis Renard, cresterea a fost sustinuta de aprecierea volumelor de marfuri transportate, dar si de includerea in portofoliu a unor noi clienti.
"Printre cei mai importanti clienti se numara companii din industria auto ca Peugeot Citroen, Total Lubrifin, John Deere sau Delphi", a completat Renard.
Pentru Peugeot Citroen, GEFCO realizeaza transportul automobilelor importate pentru comercializare pe piata interna, iar pentru Delphi sau John Deere exporta componentele auto produse in Romania.
Pentru anul in curs reprezentantii companiei nu au avansat nici o estimare cu privire la cresterea cifrei de afaceri, dar au anuntat recent obtinerea unui contract de transport din partea Automobile Dacia. GEFCO va realiza transportul pe calea ferata, pe relatia Mioveni - Constanta, pentru aproximativ 95% din cele 50.000 de unitati Logan care vor fi livrate in acest an pe cale maritima in Franta, Spania, Tunisia si Algeria. GEFCO mai realizeaza in Romania si activitati logistice prin cele doua depozite, din Arad si din Bucuresti, cu suprafete de 1.300 si respectiv 1.400 de metri patrati. Pentru activitatile de transport de autovehicule GEFCO utilizeaza si o platforma in zona libera din Curtici, cu o capacitate de stocare de 3.000 de masini.
La nivel de grup GEFCO a raportat pentru 2007 o cifra de afaceri de 3.554 de milioane de euro, in crestere cu 9,5% fata de 2006. In acelasi timp venitul operational s-a apreciat cu 4 milioane de euro la 155,3 milioane de euro, reprezentand 4,4% din cifra de afaceri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO