Companii

Trei din 100 de gospodării au maşină de spălat vase şi 70 maşină de spălat rufe

Autor: Cristina Roşca

14.02.2012, 17:33 224

Doar trei gospodării din 100 au acasă maşină de spălat vase, gradul de penetrare al acestor produse fiind încă foarte mic comparativ cu alte electrocasnice, potrivit datelor oferite de retailerul de electronice, electrocasnice şi IT Flanco.

Deşi în alte state mai dezvoltate aceste produse sunt mai cunoscute şi dotează mai multe gospodării, în România puterea redusă de cumpărare i-a ţinut pe români departe de masinile de spălat vase.

La un total de 7,5 mil. gospodării, doar 225.000 au maşină de spalat vase. În condiţiile în care fiecare gospodărie are în medie 2,5 locuitori, doar puţin peste jumătate de milion de români au acces la acest aparat.

În ceea ce priveşte maşinile de spălat rufe, gradul de penetrare al acestor produse este de 70%. România se află şi în acest caz la coada clasamentului european. În ţări precum Germania toate gospodăriile sunt dotate cu maşini de spălat vase.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO