Companii

Trei hoteluri din lantul Continental fuzioneaza

06.01.2004, 00:00 31

Cele trei hoteluri din lantul Continental listate la bursa electronica Rasdaq au inceput procesul de fuziune.
Societatile sunt Continental Arcasul SA din Suceava, Continental Astoria SA din Arad si Drobeta Continental SA din Turnu Severin. Fuziunea a fost aprobata la sfarsitul anului trecut de Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor, urmand sa se incheie in cateva luni.
"Acesta este un prim pas pentru fuziunea tuturor hotelurilor din lantul Continental, care va fi urmata de listarea companiei rezultate la Bursa de Valori", au spus surse din conducerea hotelului Arcasul.
Radu Enache, presedintele lantului hotelier Continental, anuntase inca de anul trecut intentia de a fuziona toate cele 11 hoteluri din lant si de listare la Bursa de Valori Bucuresti sau la o piata secundara din strainatate, in primavara anului 2005.
Principala motivatie a acestui demers este cresterea accesului la sursele de finantare si a credibilitatii, a spus Enache.
Hotelul Arcasul din Suceava este detinut in proportie de 60% de compania Continental si 40% de 1.800 de actionari minoritari ca urmare a programului de privatizare in masa.  Hotelurile Astoria si Drobeta au de asemenea o mare parte din capital in proprietatea actionarilor minoritari.
"Am decis sa fuzionam mai intai aceste trei societati care au un actionariat similar. Urmeaza ca restul societatilor inchise sa fie transformate intr-o singura entitate si in final sa fuzionam cele doua companii rezultate", a explicat reprezentantul hotelului Arcasul.
Hotelul Arcasul din Suceava este clasat la doua stele, are 100 de camere si 61 de angajati. Hotelul a avut anul trecut un grad de ocupare de 31% si o cifra de afaceri de circa 14 miliarde de lei. Astoria din Arad are 160 de camere, este clasat la trei stele si a fost renovat complet in 2002.
Continental, care este singurul lant hotelier autohton, are in derulare investitii in hoteluri noi si renovari de circa 30 de milioane de euro, care vor fi finalizate in jurul anului 2006.
Lantul a realizat in 2002 o cifra de afaceri de 14 milioane de euro, iar pentru 2003 anticipa 16,2 milioane de euro. Cele 11 hoteluri din lantul Continental au in prezent 1.400 de angajati.
Compania Continental este controlata de Radu Enache, care are un pachet de 48%, alti actionari importanti fiind SIF Transilvania, Fondul Roman Post Privatizare si Fundatia Elias.
georgiana.stavarache@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO