Companii

Turabo intra pe piata de evenimente

31.03.2006, 00:00 27

Tudor Dragomir Niculescu (26 de ani), proprietarul lantului de cafenele Turabo Cafe, isi va extinde afacerea in acest an cu inca 10 cafenele si un nou concept de sali de evenimente, Turabo Grand Ballroom. In cele doua sali de evenimente, proprietarul Turabo Cafe investeste 500.000 euro.

"La trei ani de la deschiderea primei cafenele Turabo vom inaugura un nou concept pe care intra Turabo, acela de complex de conferinte si evenimente", spune Niculescu.

Cifra de afaceri Turabo Cafe a fost anul trecut de 1,2 mil. euro, pentru ca in primele doua luni ale acestui an sa ajunga la 500.000 euro. "Pentru 2006, estimam o cifra totala de afaceri intre 3 si 5 mil. euro, in functie de cum se va dezvolta noua afacere cu salile de evenimente", spune Niculescu, care a investit in ultimii ani toate profiturile Turabo Cafe in dezvoltare. Turabo Grand Ballroom va fi situat in zona Pipera si este amenajat intr-o cladire de 1.300 metri patrati, situata pe un teren de 3.000 metri patrati. Pe cei aproape 2.000 mp de teren de langa cladire va fi amenajata o parcare de 1.000 mp, iar pe restul de teren vor fi doua gradini japoneze, fiecare corespunzand ca terasa pentru cele doua sali de evenimente.

Pentru Turabo Grand Ballroom, Tudor Dragomir Niculescu va lucra cu aceiasi furnizori ai lantului de cafenele: Coca-Cola pentru bauturi, Philip Morris pentru tigari si Illy pentru cafea. Tudor Dragomir Niculescu detine 100% din lantul de cafenele Turabo si 80% din Turabo Grand Ballroom, restul de 20% fiind detinut de sora sa, care a renuntat la serviciul din domeniul bancar pentru a se alatura afacerii.

In afara de investitia pentru cele doua sali de evenimente, Tudor Niculescu Dragomir mai pregateste in acest an deschiderea a inca 10 cafenele, pe langa cele 7 existente deja: "Prima va fi in Sibiu, o vom inaugura la 1 mai, trei in Bucuresti si restul de sase in tara. Singura problema care ne-ar putea intarzia e cea legata de spatii, deoarece nu prea se gasesc spatii centrale si vizibile cum ne dorim noi". Lantul de cafenele Turabo a fost infiintat cu trei ani in urma, investitia in prima cafenea fiind de 250.000 euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO