Companii

Turcii au investit 20 mil. dolari într-un spital de oftalmologie în Capitală

Autor: Ioana David

15.05.2011, 23:30 1475

Compania European Eye Centers SRLînregistrată în Bucureşti a finalizat un proiect de 20 mil. dolari(circa 14 mil. euro) în deschiderea unui spital de oftalmologie,care în prezent se întinde pe o suprafaţă de 10.000 mp, urmând săfie extins până la 15.000 mp.

"Dorim să dezvoltăm turismul desănătate şi să aducem în România pacienţi din ţările învecinate", aspus Murat Akan, CEO al spitalului care se numeşte Europe EyeHospital. El a precizat că firma a făcut această investiţie înBucureşti pentru că este "al doilea sau al treilea oraş cadimensiuni din Europa", iar pe de altă parte cheltuielile cusănătatea cresc.

În cadrul companiei lucrează înprezent 120 de angajaţi (din care 30 sunt chirurgi). În momentul încare spitalul va ajunge la 15.000 mp investiţia totală va fi de 20mil. euro.

Spitalul include 8 săli deoperaţii, 12 cabinete de consultaţii, 30 de camere pentru pacienţi,3 camere VIP şi 4 saloane postoperatorii. Potrivit reprezentanţilorcompaniei capacitatea de examinare este de 600 de pacienţi pe zi.

Compania nu a dorit să precizezece cifră de afaceri estimează pentru spital. Unitatea nu a fostdeschisă publicului, primii pacienţi urmând să sosească în perioadaurmătoare. Compania se gândeşte să mai deschidă spitale şi în altelocalităţi din ţară.

Potrivit datelor furnizare dereprezentanţii Europe Eye Hospital, unitatea este cea mai marespecializată pe oftalmologie din Europa de Sud-Est. Directorulgeneral al spitalului este medicul Florin Filipoiu, iar directormedical este Benone Cârstocea, preşedintele Societăţii Române deOftalmologie.

Compania nu a oferit exemple detarife practicate, spunând că sunt în analiză, însă a menţionat căvor fi în media pieţei. La evenimentul de inaugurare de vineri auparticipat premierul Emil Boc şi primarul general al CapitaleiSorin Oprescu.

Potrivit datelor de la RegistrulComerţului, acţionariatul European Eye Center SRL se împarte întrepersoanele fizice Hacisuleymanoglu Asiye Fulya (20%),Hacisuleymanoglu Gulbahar (20%) Hacisuleymanolu Esra (10%) dinTurcia, dar şi firma HCS-Providers Limited (50%) înregistrată înMarea Britanie. Acţionarii nu apar înregistraţi la alte firme înRomânia.

Întrebat cine sunt acţionarii dinspatele firmei înregistrate în Bucureşti, Murat Akan, CEO al EuropeEye Hospital, a indicat firma European Center din Turcia, desprecare a spus că este o companie de investiţii private, cu proiecteîn Turcia, Franţa şi alte ţări din Europa Centrală şi de Est îndiferite domenii, fără a preciza care sunt acestea.

În România, spitalul este singurulproiect. Nu sunt disponibile informaţii publice legate de EuropeanCenter, iar reprezentanţii Europe Eye Hospital nu au dorit să ofereşi alte detalii.

Piaţa serviciilor medicale privatese ridică la aproape jumătate de miliard de euro, iar cei mai marijucători sunt MedLife, Medicover, Regina Maria, Euromedic, Sanador,Gral, dar şi alţii.

ioana.david@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO