Companii

Turismul balnear a ajuns la 1 milion de vizitatori anual. „Dacă se va dezvolta în continuare, bugetul României nu ar mai fi presat de cheltuielile cu medicamente“

Turismul balnear a ajuns la 1 milion de vizitatori anual....

Autor: Florentina Niţu

21.09.2018, 00:05 767

♦ Printre cele mai cunoscute staţiuni balneare din România se numără Băile Olăneşti, Băile 1 Mai, Călimăneşti-Căciulata, Băile Herculane, Tuşnad, Covasna sau Sovata.

Turismul balnear, unul dintre cele mai dinamice sectoare de pe piaţa turistică locală, a înregistrat creşteri de două cifre în fiecare an din perioada 2015-2017, iar agenţiile de turism anticipează un avans de 15-20% şi în acest an, pe fondul creşterii bugetelor de investiţii din staţiunile cu tradiţie. În 2017, staţiunile balneare au beneficiat de un flux de peste 945.000 de vizitatori, potrivit datelor de la INS.

„În turismul balnear avem aproximativ un milion de vizitatori pe an. Străini au fost până acum circa 10% din aceste cifre. Anul acesta creşterea numărului de turişti se îndreaptă către 15-20%, datorită investiţiilor efec­tuate. Avem o creştere a turiştilor de la an la an. Cu cât facem mai multe investiţii, cu atât avem mai mulţi turişti“, a declarat pentru ZF Nicu Rădulescu, preşedintele Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear  din România (OPTBR), pre­zent în cadrul  eveni­mentului Bursa şi Forumul de Turism Balnear, organizat la Covasna.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24