Companii

Turnul din Kiseleff inca isi cauta chiriasi

15.04.2003, 00:00 20

Constructia imobilului de birouri Kiseleff Tower, o investitie de 50 de milioane de dolari, ar putea incepe in toamna acestui an, a declarat pentru Ziarul Financiar Edmond Desliu, directorul sucursalei din Romania a companiei germane Tercon, initiatoarea proiectului.
Proiectul a fost anuntat in urma cu un an, insa lucrarile nu au inceput pana acum din cauza ca Tercon nu a gasit chiriasi pentru cladire. "Politica de investitii a companiei este prudenta, iar constructia imobilelor incepe doar dupa ce semnam contracte de preinchiriere pentru 50-60% din suprafata", a spus Desliu.
In plus, el apreciaza ca, pana acum, nici nu era momentul pentru un imobil de acest gen. "In urma cu cativa ani firmele isi cautau sedii in centru, acum este foarte aglomerata zona Piata Victoriei, iar centrul de interes se muta spre nord - piata Charles de Gaulle, Casa Presei", spune Desliu.
Kiseleff Tower, care va fi situat in vecinatatea Pietei Presei Libere, va fi unul dintre cele mai inalte centre de afaceri din Capitala, fiind proiectat sa aiba patru nivele subterane si 29 de etaje.
Imobilul va avea o suprafata totala de 45.400 de metri patrati. Cele patru nivele subterane vor avea o suprafata de 16.000 mp si vor fi amenajate pentru parcare, in vreme ce spatiile pentru birouri vor insuma aproximativ 29.000 mp. La parterul cladirii vor fi amenajate un restaurant-cazino, receptia, mai multe spatii comerciale, precum si o serie de spatii tehnice si de depozitare. Imobilul va oferi 50 de spatii de parcare in exterior si 480 de locuri la nivelurile subterane.
Tercon, care a fost infiintata in 1995, este o divizie a grupului IVG Immobilien, una dintre cele mai importante firme imobiliare din Germania. Pe piata romaneasca, Tercon a construit pana acum sediul Ambasadei Germaniei, realizand, de asemenea, si sediul Ambasadei Romaniei din Berlin.
Cererea de birouri de clasa A pe piata imobiliara din Bucuresti va depasi in curand oferta, apreciaza analistii, in conditiile in catre nici un imobil de mari dimensiuni nu va fi finalizat in acest an, dupa ce anul trecut a intrat pe piata doar Europe House. Rata de neocupare a spatiilor de birouri de clasa A din Bucuresti a atins la sfarsitul anului trecut un minim de 3,56%, cel mai redus nivel din Europa Centrala si de Est, potrivit unui studiu al companiei imobiliare Colliers International. In prezent, chiriile pentru spatiile de clasa A variaza intre 16 si 18 de dolari pe metru patrat pe luna. bogdan.neagu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO