Companii

Uber ar putea înregistra pierderi de 800 de milioane de dolari în al treilea trimestru din 2016

Uber ar putea înregistra pierderi de 800 de milioane de...

Autor: Anca Olteanu

21.12.2016, 17:47 283

Venitul companiei a continuat să crească chiar şi după ce Uber a părăsit cea mai populată ţară, China. Uber a generat un venit net de aproape 3,76 miliarde de dolari în primele nouă luni din 2016 şi poate depăşi 5,5 miliarde de dolari anul acesta, potrivit sursei citate de Bloomberg.

Uber, compania cu sediul în San Francisco, nu a dezvăluit performanţele financiare, dar este evaluată la 69 de miliarde de dolari.

Înregistrările Uber – valoarea totală combinată a costurilor călătoriilor pe care le plătesc şoferii – au fost de 5,4 miliarde de dolari în al treilea trimestru, în creştere de la 5 miliarde de dolari în al doilea trimestru, faţă de 3,8 miliarde în primul trimestru, conform sursei citate.

Potrivit sursei citate, venitul net - suma de bani generată de Uber după ce îşi plăteşte şoferii - ar fi fost de 1,7 miliarde de dolari în al treilea trimestru, de la 1,1 miliarde în al doilea trimestru şi 960 de milioane de dolari, în primul trimestru.

Chiar şi în Statele Unite, Uber continuă să piară bani. După ce a înregistrat un profit mic în primul trimestru din 2016, Uber a pierdut 100 de milioane de dolari în Statele Unite, în al doilea trimestru. Pierderea ar fi crescut în al treilea trimestru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO