Companii

UCM Resita intra in comertul cu produse industriale

25.03.2005, 00:00 17

Uzina Constructoare de Masini Resita (UCMR), unul dintre cei mai importanti producatori de echipamente din Romania, intentioneaza sa-si extinda portofoliul de afaceri cu activitati de trading (comert) de echipamente industriale prin infiintarea unei noi companii - UCM Trading, aflata 100% in proprietatea sa, conform oficialilor companiei.


Consiliul de Administratie al UCMR a aprobat infiintarea noii companii, ratificarea deciziei urmand a fi luata in discutie la Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor, convocata pentru data de 7 aprilie.


Prin crearea UCM Trading, compania intentioneaza sa vanda si echipamente sau aparaturi produse de alte firme, pe langa cele ale UCMR.


UCMR s-a privatizat la finele anului 2003, pachetul majoritar fiind vandut catre consortiul format din compania elvetiana INET AG si Asociatia Salariatilor UCMR. Elvetienii detin peste 90% din actiuni, alti actionari fiind SIF Banat-Crisana cu circa 3,2%, SIF Oltenia - 2,9%, iar Asociatia Salariatilor - circa 1,9%.


UCMR estimeaza pentru acest an o majorare de 2,5 ori a cifrei de afaceri realizate anul trecut pana la o valoare de circa 55 mil. euro. In plus, investitiile programate pentru acest an se ridica la circa 35 mil. euro, de zece ori mai mari fata de 2004.


Cresterea afacerilor companiei se bazeaza pe o repozitionare pe pietele externe, data fiind cererea mare de echipamente hidroenergetice din Asia. Ponderea exporturilor va creste de la 20 - 30% in anii anteriori la circa 40% in acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO