Companii

UMF Cluj a investit 4,5 mil. euro într-un centru de aptitudini practice şi simulare în medicină

Autor: Laurentiu Cotu

23.11.2011, 15:55 415

Facultatea de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu din Cluj-Napoca a finalizat o investiţie de 4,5 mil. euro, susţinută din fonduri proprii, în realizarea unui centru de aptitudini practice şi simulare în medicină.

Centrul se întinde pe o suprafaţă de 500 mp şi este format din patru laboratoare: imagistică, prim-ajutor şi resuscitare pentru copii şi adulţi, nursing şi intervenţii chirurgicale (în care studenţii şi rezidenţii vor studia tehnici chirurgicale de bază, tehnici chirurgicale avansate, chirurgie minim invazivă, microchirurgie, endoscopie, obstetrică, examinări clinice, traumă, terapie intensivă, anestezie sau nursing sau îngrijire plăgi.

''Centrul de aptitudini practice şi simulare în medicină dezvoltat în Cluj-Napoca oferă metode moderne de învăţământ, care permit studenţilor, rezidenţilor şi medicilor specialişti să-şi însuşească şi să-şi consolideze aptitudinile practice'', a declarat Dr. Constantin Ciuce, rector UMF Iuliu Haţieganu din Cluj-Napoca.

Potrivit reprezentanţilor UMF Cluj, centrul de aptitudini practice şi simulare în medicină are ca model proiecte similare din SUA şI Israel. Centru nu va fi doar o zonă de educaţie medicală la nivel naţional, ci şi internaţional, prin dezvoltarea unor parteneriate cu companii multinaţionale. Centrul de aptitudini practice şi simulare din Cluj a fost dezvoltat în special pentru studenţii de la

Facultatea de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu, care prin participarea la sesiuni de activităţi practice vor dobândi deprinderi de bază necesare în practica medicală, spun reprezentanţii UMF Cluj.

Centrul este deschis şi pentru colaborarea cu unităţile sanitare din judeţul Cluj şi din ţară, dar şi pentru studenţii, rezidenţii şi medicii specialişti interesaţi de perfecţionarea profesională.

Cursurile din cadrul centrului de aptitudini practice şi simulare în medicină din Cluj vor demara în primăvara anului viitor şi vor fi coordonate de cadre didactice, atât din ţară cât şi din străinătate. UMF Cluj dezvoltă acest proiect în parteneriat cu compania Karl Storz Endoscopia România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO