Un fond de investiţii german vrea terenuri agricole de 32 mil. € în Banat

21 iul 2014 Autor: Gabriel Razi

Compania de investiţii germană Artemis Group, cu activităţi în agricultură şi în domeniul energiilor regenerabile, vrea să cumpere în Banat terenuri agricole de 32,2 milioane de euro pe care să le deţină în portofoliu timp de 15 ani prin intermediul fondului de investiţii Harvest România.

Ei ar urma să coopereze pe piaţa locală cu Agrarius, o altă companie germană ce are deja 4.200 de hectare în arendă şi în proprietate în judeţul Timiş în apropiere de graniţa cu Ungaria.

„Artemis Group va avea un partener experimentat şi de încredere penru selectarea şi managementul terenurilor agri­cole în România“, a declarat într-un anunţ public Torsten Adam, managing partner al Artemis Group, compania care asigura gestiunea fondului de investiţii Harvest România.

Torsten Adam nu a dorit să facă niciun alt comentariu în afara anunţului public şi nu a dorit să dea niciun detaliu în legătură cu planurile sale pe piaţa locală.

Germanii de la Artemis au o istorie de 13 ani, birouri în München şi Zürich şi sunt implicaţi în intermedierea de finanţări pentru companii, dar şi în achiziţii şi fuziuni corporative. Ei şi-au arătat anul trecut interesul pentru a se implica în România şi în proiectele de investiţii din domeniul biogazului.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.07.2014

 
Cuvinte cheie:
fond de investitii german
, terenuri agricole
, Banat
, agricultura
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide