Companii

Un nou lider pe piaţa vopselelor: Fabryo şi Atlas Paints au finalizat fuziunea anunţată anul trecut

Un nou lider pe piaţa vopselelor: Fabryo şi Atlas...

Autor: Andreea Neferu

04.03.2013, 11:41 910

Producătorul de vopsele şi tencuieli decorative Fabryo, controlat de fondul de investiţii Oresa Ventures, a încheiat procesul de fuziune cu producătorul de materiale şi finisaje pentru construcţii Atlas Paints, desprins din compania Atlas Corporation a grecului John Sitinas. Procesul de fuziune s-a încheiat după ce a fost primit şi avizul din partea Consiliului Concurenţei.

Cele două companii se află în prezent în plin proces de integrare, dar în 2013 vor continua să activeze în piaţă prin două entităţi diferite.

Grupul devine astfel noul lider al pieţei de lacuri şi vopsele din România, după ce anul trecut a avut o cifră de afaceri de circa 39 de milioane de euro, depăşind astfel compania Kober, care în ultimii ani a ocupat prima poziţie în topul celor mai mari jucători din piaţa vopselelor. Kober a avut anul trecut afaceri de circa 37,1 milioane de euro, potrivit informaţiilor ZF.

“Prin intrarea celor două companii în acelaşi grup ne-am întărit poziţia de lider pe piaţa de lacuri şi vopsele decorative din România”, a declarat Dragoş Militaru, director executiv al grupului Fabryo Corporation – Atlas Paints. El a mai spus că obiectivul pentru 2013 este o creştere de 10% a rulajului grupului, “într-o piaţă încă precară”.

Atlas Corporation a finalizat spre sfârşitul anului trecut divizarea operaţiunilor, în urma căruia divizia de materiale de construcţii s-a constituit într-o companie separată, Atlas Paints.

În acest moment, acţionarii majoritari ai grupului Fabryo Corporation – Atlas Paints sunt fondul de investiţii suedez Oresa Ventures, alături de Chroma Holdings, societate controlată de omul de afaceri grec John Sitinas.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO