Un producătorul maghiar de îngrăşăminte a cumpărat un siloz de 3,5 mil. euro în Bihor şi se apucă de comerţul cu cereale

Secțiune susținută de Medlife Logo

23 mai 2018 Autor: Roana Rotaru

Producătorul maghiar de îngrăşăminte chimice Nitrogenmuvek, prezent pe piaţa din România cu brandul Genezis, a cumpărat în Talca, judeţul Bihor, un siloz de 20.000 tone, cu scopul de a comercializa cerealele primite de la fermieri la schimb pe îngrăşăminte.

„Avem în plan să punem în funcţiune un depozit cu cereale, dotat cu un usucător, şi să construim un depozit pentru îngrăşăminte chimice, produse pe care să le vindem producătorilor din zonă. Vom face şi trading cu cereale, pe care le vom lua în contrapartidă de la fermieri pentru îngrăşămintele chimice“, a spus Gyenes Zoltan, administratorul Bige Agro Genezis.

Producătorul maghiar de îngrăşăminte Genezis este prezent în România încă din 1997, prin compania BH Chemical Impex din Satu Mare, care a încheiat anul 2016 cu afaceri de peste 8 mil. euro din vânzarea îngrăşămintelor chimice. Piaţa produselor de protecţie a plantelor este estimată la 350 mil. euro în 2017.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.05.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
îngrăşăminte
, siloz
, Bihor
, comerţul cu cereale
, trader
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide