Companii

Una dintre cele mai mari zece companii din lume, SGCC (China), vrea acţiuni la Transelectrica- surse

Autor: Dan Carol Adrian

01.04.2011, 15:09 36

State Grid Corporation of China (SGCC), inclusă în topul Forbes2010 printre cele mai mari zece companii la nivel mondial, esteinteresată să intre în acţionariatul transportatorului de energieTranselectrica (TEL), au declarat pentru Mediafax surse apropiatediscuţiilor.

"Compania chineză a prezentat Ministerului Economiei o ofertă,inclusiv financiară, pentru cumpărarea întregului pachet de 15% dinacţiunile Transelectrica pe care Ministerul Economiei intenţioneazăsă îl plaseze pe Bursa de Valori Bucureşti în acest an", au afirmatsursele.

SGCC a ocupat anul trecut poziţia a opta în topul Forbes alcelor mai mari 500 de companii din lume, cu venituri în 2009 de184,5 miliarde de dolari, şi a fost desemnată totodată cel mai marefurnizor de utilităţi la nivel mondial.

Compania are peste 1,5 milioane de angajaţi.

Contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţii Ministerului Economieis-au limitat să precizeze că vânzarea acţiunilor Transelectrica "vaavea loc prin metode specifice pieţei de capital, respectiv ofertăpublică".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO