Companii

Unirea a bifat parcarea. Urmeaza food-court si cinematografe

26.05.2005, 19:58 32

Prima parcare supraterana din Bucuresti, amplasata in spatele Unirea Shopping Center, va mari traficul si implicit volumul de bani pe care vizitatorii il vor cheltui in magazinele complexului comercial, este de parere Dan Adamescu, presedintele societatii Nova Trade, cea care detine pachetul majoritar de actiuni la complexul bucurestean.

Parcarea, care a devenit de ieri functionala, a necesitat investitii de 15 milioane de euro.

"Parcarea era absolut necesara pentru un centru comercial si ne va permite sa atragem in Unirea si clientii cu venituri peste medie, care vin de cele mai multe ori cu masina", spune Dan Adamescu.

Parcarea a fost construita ca urmare a unui parteneriat public-privat intre Primaria Sectorului 3 si firma Nova Trade, companiei detinute de Dan Adamescu urmand sa ii revina 90% din veniturile realizate de pe urma parcarii.

"Nu stim in cat timp se va amortiza investitia, ramane de vazut care va fi interesul locuitorilor din zona si al clientilor pentru aceasta parcare", adauga Dan Adamescu.

Tariful pentru ora de parcare va fi de 30.000 de lei pe ora, parcarea oferind in program non-stop 1.000 de locuri.

Pana la sfarsitul acestui an, pe langa magazinele din Unirea vor aparea, potrivit directorului general al Unirea Shopping Center, Carmen Adamescu, si un food court (zona de restaurante). "Speram ca anul viitor sa rezolvam si situatia cu cinematografele", adauga directorul general al Unirea Shopping Center.

Potrivit reprezentantilor Unirea, constructia imobilului nu permite dezvoltarea unor cinematografe cu sali de dimensiuni mari, asa cum solicita operatorii de astfel de cinematografe multiplex.

Totodata, spune Adamescu, planurile de realizare a unei fatade pentru complexul comercial sunt la randul lor puse in asteptare, avand in vedere cererile ridicate pentru reclamele care acopera in prezent Unirea.

"Fatada se poate face foarte repede. Momentan insa, aceste reclame aduc bani si nu avem de ce sa renuntam la ele", explica Adamescu.

Unirea are o suprafata totala de aproximativ 84.000 de metri patrati, din care peste 32.000 de metri patrati reprezinta suprafata totala a corpului central, 25.000 de metri patrati corpul Calarasi si 26.000 de metri patrati corpul Splai.

Unirea Shopping Center a raportat pe primul trimestru al acestui an un profit de 19,1 miliarde de lei (0,52 milioane de euro), conform raportului trimestrial al societatii.

Profitul trimestrial al societatii este de doua ori mai mare decat cel inregistrat pe tot anul 2004, cand compania a obtinut un rezultat pozitiv de 9,4 miliarde de lei (0,24 milioane de euro). ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO