Companii

Unul dintre patronii Asesoft intra in businessul agricol

19.07.2007, 19:47 24

Iulian Stanciu, unul dintre actionarii companiei IT Asesoft Distribution, cu afaceri estimate la 95 mil. dolari in acest an, a achizitionat pachete de 50% din actiunile a doua companii cu activitati in productia si procesarea de legume si intentioneaza sa demareze activitati de export, incepand din 2008.
"Investitia initiala pentru a intra in afacere a fost de aproximativ 200.000 de euro, iar anul trecut am investit in modernizarea fabricii de conserve si in construirea unei sere, pe 10.000 de metri patrati prin accesarea unui proiect Sapard in valoare de 1,6 milioane de lei, finalizat in urma cu o luna", a declarat Iulian Stanciu, care este si director general al Asesoft Distribution.
Stanciu nu este singurul reprezentant al grupului de firme Asesoft care decide sa demareze proiecte pe alte piete decat cea IT. Sebastian Ghita, actionarul majoritar al grupului de firme, a investit in urma cu cativa ani in domeniile viticole Tohani, business pe care l-a vandut la inceputul acestui an.
Stanciu detine 50% din actiunile companiilor Solana, specializata in productia de legume, si Almis, companie cu activitate in productia si disitributia conservelor de legume, ambele situate in judetul Braila.
"Cel care conducea businessul, Florin Dragan, cel de-al doilea actionar al afacerii si directorul general al celor doua companii, a fost coleg cu mine de facultate si atunci cand nu a mai facut fata singur, a venit sa imi propuna sa ne asociem. Mi s-a parut interesant, am analizat propunerea si am decis sa iau jumatate din actiuni", a declarat Stanciu.
Omul de afaceri a investit pana in prezent circa un milion de euro in dezvoltarea celor doua businessuri si estimeaza dublarea cifrei de afaceri in acest an pana la circa 2 milioane de lei (peste 600.000 de euro). Stanciu intentioneaza sa mai investeasca peste un milion de euro in urmatorii doi ani in construirea unui punct de colectare a legumelor si a unei a doua sere de 10.000 de metri patrati. In urma finalizarii acestor investitii, reprezentantii companiei vor lua in considerare si exporturile, in principal in Italia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO