Companii

„Urmeaza extinderea in Europa de Est si vanzari de 80 mil. euro”

Javier Garcia del Valle, CEO al Happy Tour: Au aparut niste oportunitati noi pe piata. Voi incerca sa maximizez sinergiile create si sa duc acest grup in care lucreaza 135 de angajati la 70-80 de milioane de euro.

Javier Garcia del Valle, CEO al Happy Tour: Au aparut niste oportunitati noi pe piata. Voi incerca sa maximizez sinergiile create si sa duc acest grup in care lucreaza 135 de angajati la 70-80 de milioane de euro.

06.06.2010, 23:30 116

Javier Garcia del Valle, CEO-ul celei mai mari agentii de turismde pe piata romaneasca Happy Tour, controlata de fondul deinvestitii spaniol GED, sustine ca planuieste sa extindaoperatiunile companiei in Bulgaria, Ungaria, Serbia, dupa ce se vafinaliza procesul de consolidare a companiei in urma achizitionariicelei mai mari agentii online de bilete de avion Paravion si aagentiei Travel House.

"Preluarea celor doua companii a reprezentat prima etapa dedezvoltare a Happy Tour. Etapa a doua a strategiei noastre oreprezinta extinderea activitatii in strainatate, in tari dinEuropa de Est, precum Bulgaria, Ungaria si Serbia", a declaratJavier Garcia del Valle, CEO al Happy Tour, companie cu afaceri de29 de milioane de euro anul trecut.

Un executiv cu experienta

Javier Garcia del Valle, care are o experienta de 25 de ani pepiata agentiilor de turism, a fost adus in Romania de fondul deinvestitii GED la inceputul lunii martie a anului trecut.

El este atat CEO-ul, directorul general, vicepresedinteleexecutiv si membru al consiliului de administratie al agentiei deturism Happy Tour. Pana anul acesta, postul de director general alcompaniei era ocupat de Gabriel Ionescu, recrutat de GED lasfarsitul trimestrului al treilea al anului 2008, care a lucratanterior in cadrul operatorului de servicii medicale privateMedicover si care l-a inlocuit la conducerea operatiunilor agentieipe Nicolae Demetriade, fondatorul Happy Tour.

GED, care a preluat compania Happy Tour la sfarsitul anului2007, anunta la acel moment ca urmeaza sa investeasca 15 mil. euroin companie si in achizitionarea altor operatori de turism inperioada 2008 - 2011.

"Am atins obiectivele fondului de investitii de a dezvolta HappyTour prin achizitionarea altor companii din turism. Urmeaza sa maiindeplinim planul de extindere in Europa de Est", a spus JavierGarcia del Valle.

Fondul de investitii spaniol GED a cumparat saptamana trecuta 80de procente din pachetul de actiuni al agentiei de turism TravelHouse, cu vanzari de 6 milioane de euro si un profit net de 110.000euro.

Travel House International, care avea 26 de angajati in 2008,este o companie specializata pe vanzarea pachetelor de lux indestinatii interne si internationale, al carei pachet de actiuniera detinut de Corina Souvannasouck (30%), Stefano Bardi (25%) siLuca Zucchetti (45%).

Tranzactia a avut loc la mai putin de doua saptamani de laincheierea altui deal, respectiv achizitia site-uluiparavion.ro.

Daca Travel House este specializata pe partea de leisure(vacante) si pe servicii pentru clientii companii, agentiaParavion, infiintata in anul 2005 de catre Millennium Tour sicontrolata de catre oamenii de afaceri Piturlea Patricia, PencaDragos si Remus Visan, este cea mai mare agentie online care vindebilete de avion. Afacerile Paravion s-au ridicat la 5 milioane deeuro anul trecut, iar profitul operational la 120.000 de euro.

Afaceri in completare

Potrivit lui Javier Garcia del Valle, cele doua companiicumparate isi vor mentine numele si vor opera independent de HappyTour, insa businessurile acestora vor veni in completarea celui alHappy Tour.

"Grupul care s-a format prin alaturarea celor trei companii vadeveni cel mai mare operator turistic din tara pe serviciicorporate, online, programe de vacanta si segmentul de conferinte,intalniri, evenimente. Au aparut niste oportunitati noi pe piata.Voi incerca sa maximizez sinergiile create si sa duc acest grup incare lucreaza 135 de angajati la 70-80 de milioane de euro", aprecizat Garcia.

CEO-ul Happy Tour a mai adaugat ca in urma acestor achizitii acrescut baza de date cu clienti, accesul la diferite categorii declienti, puterea de negociere cu companiile clienti, dar si piatape care activeaza Happy Tour.

Cele doua tranzactii incheiate de GED prin Happy Tour sunt incurs de aprobare de catre Consiliul Concurentei, urmand sa sefinalizeze in a doua jumatate a lunii iunie.

Pe piata agentiilor de turism mai activeaza Eximtur, controlatade familia Morariu din Cluj, Marshall Turism, Aerotravel, J'InfoTours, Perfect Tour si altele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO