Companii

Vanzari constante la Happy Tour

10.10.2003, 00:00 26



Agentia de turism Happy Tour, cea mai mare din Romania din punctul de vedere al cifrei de afaceri, asteapta pentru acest an "o crestere nesemnificativa" a cifrei de afaceri fata de nivelul de 16 milioane de dolari inregistrat anul trecut, a declarat pentru Ziarul Financiar directorul general al agentiei, Nicolae Demetriade.



"Unul dintre motivele reale pentru acest ritm este cresterea exponentiala a numarului de agentii de ticketing si locatii acreditate, de la 128, la inceputul anului, la 175 in luna august. Din acest motiv, volumul vanzarilor este redistribuit catre un numar mai mare de agentii", a spus Demetriade.



"Anul acesta, Happy Tour si-a extins reteaua de vanzari prin deschiderea unor noi birouri in Constanta si Bucuresti. Aceste birouri se vor adresa in principal pasagerilor individuali, corporatiile ramanand sa lucreze in principal cu sediul central", a mai spus Demetriade.



Agentia de turism clasata pe locul doi pe aceasta piata, Marshal Turism, a anuntat recent ca asteapta o crestere cu 5% a cifrei de afaceri in acest an, la 13 milioane de euro (circa 15,2 milioane de dolari ).



Demetriade a remarcat aparitia unei noi optiuni in preferintele clientilor, astfel ca tot mai multi clienti solicita croaziere pe Mediterana si in zona Caraibelor. Cat depre destinatiile clasice, el spune ca a crescut mult cererea pentru Spania, Dubai si Grecia, in timp ce Turcia s-a situat sub asteptari.
georgiana.stavarache@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO