Companii

Vanzari mai mari cu 130% pentru Fiat la patru luni

18.05.2005, 19:40 14

Grupul Autoitalia, importatorul pe piata locala al marcilor de automobile Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Maserati si SsangYong, estimeaza pentru acest an vanzari de peste 5.000 de unitati, in crestere cu peste 20% fata de cele 4.150 de masini de anul trecut.

"Anul trecut cifra noastra de afaceri a fost de 60 mil. euro", a declarat Herbert Stein, presedintele Autoitalia.

In aceste conditii, daca pretul mediu al masinilor se va mentine la un nivel apropiat, si la fel si activitatea de service este de asteptat ca cifra de afaceri a grupului sa treaca de 70 de milioane de euro in acest an.

Dintre marcile importate de companie, Fiat este cea mai bine reprezentata pe piata locala. Marca italiana a inregistrat in primele patru luni ale anului vanzari de aproape 1.650 de unitati, mai mult decat dublu fata de cele peste 700 de automobile vandute in aceeasi perioada a anului trecut. Fiat este din acest punct de vedere pe locul sase intre marcile de import de pe piata locala.

Marca Alfa Romeo a inregistrat la randul sau o crestere de aproximativ 9%, apropiindu-se de 50 de unitati vandute in primele patru luni ale acestui an. Grupul Autoitalia, importatorul general pentru marcile de automobile Fiat, Alfa Romeo, Maserati, Lancia si SsangYong, controleaza o retea nationala de vanzari si service formata din 22 de dealeri si 23 de showroom-uri.

Compania va incepe, in acest an, in Bucuresti, proiectul de constructie a unui mall auto, cu o suprafata de 20.000 de metri patrati, unde vor fi expuse toate marcile comercializate de companie - Fiat, Alfa Romeo, Lancia, SsangYong, Maserati si motocicletele Honda. Proiectul va implica investitii de 10 milioane de euro si va cuprinde si un garaj subteran.

Compania a investit deja 250.000 de euro in prima parte a acestui an intr-o unitate similara, cu o suprafata de 1.000 de metri patrati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO