Companii

Vânzările Arctic au crescut cu circa 5% în 2021 după un T4 dificil, pe minus. „Am rămas lideri, Arctic şi Beko fiind brandurile numărul 1 şi respectiv 2 din piaţă“. Compania a obţinut în 2020 afaceri de peste 2,7 mld. lei, în urcare de la 2,5 mld. lei în anul anterior

Arctic are local două fabrici – la Găeşti şi la Ulmi – ambele în acelaşi judeţ, Dâmboviţa, unde produce frigidere şi maşini de spălat.

Arctic are local două fabrici – la Găeşti şi la Ulmi – ambele în acelaşi judeţ, Dâmboviţa, unde produce frigidere şi maşini de spălat.

Autor: Cristina Roşca

21.02.2022, 19:45 138

♦ Arctic este cel mai mare producător local de electrocasnice, cu două fabrici în judeţul Dâmboviţa ♦ Cu o istorie de peste o jumătate de secol, Arctic face parte din grupul turc Arçelik din 2002, perioadă în care atât cifra de afaceri, cât şi capacitatea de producţie au crescut semnificativ.

Vânzările grupului turcesc Arçelik, proprietarul pro­du­că­torului de electrocasnice Arctic, au crescut anul trecut în România cu circa 5%, acesta fiind cel mai redus ritm din regiunea Europei de Est. La nivel de regiune, ritmul a fost de circa două ori mai alert, susţinut în primul rând de Polonia, unde creşterea a sărit de 10%, ba chiar s-a apropiat de următorul prag (15%).

„În pofida unui noiembrie bun, cu excepţia Poloniei, ţările din Europa de Est au postat scăderi în trimestrul patru. Totuşi, la nivel de an, Rusia, Polonia, România şi Ucraina au rămas pe plus“, spun oficialii Arçelik într-un raport al grupului.

Vânzările din România, un hub de producţie important pentru Arçelik, nu doar o piaţă de vânzare, au scăzut puternic în ultimele trei luni din 2021, conform aceleiaşi surse. Declinul de circa 20% de pe plan local nu este egalat decât de Marea Britanie în vestul Europei. În această zonă a Bătrânului Continent, declinul din ultimul trimestru din an a fost mai pronunţat decât în est, Belgia, Spania sau Franţa fiind ţări pe minus. Oficialii Arcelik spun că trimestrul patru a fost provocator în toată Europa, pieţele fiind într-un moment al ciclului economic în care au scăzut puternic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO