Companii

Vanzarile de utilaje agricole ale Maschio-Gaspardo, plus 50%

12.10.2006, 14:55 28

Filiala din Romania a producatorului italian de masini agricole Maschio-Gaspardo a realizat pe primul semestru o cifra de afaceri de peste 4 milioane de euro, in crestere cu peste 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
"Daca ne referim la nivelul comenzilor, in prima jumatate a acestui an am inregistrat o crestere de 35% a acestora comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent. Toate acestea au fost posibile prin dezvoltarea portofoliului de clienti interni, avand in prezent peste 150 de companii colaboratoare, dar si prin dezvoltarea comenzilor pe pietele externe, existand deja importante livrari in Italia, Polonia, Serbia, Slovacia, Turcia, Rusia, Ungaria, Bulgaria, Germania si Franta", a declarat pentru ZF Transilvania Mirco Maschio, administratorul Maschio Gaspardo Romania.
Conducerea companiei estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 9,1 milioane de euro, in crestere cu 30% fata de 2005, cand acest indicator s-a cifrat la 7 milioane de euro. "Cresterea inregistrata pe primul semestru nu se va pastra pe toata perioada anului deoarece companiile agricole isi achizitioneaza utilajele in prima parte a anului. De asemenea, programul Sapard, care a adus vanzari semnificative pentru noi, s-a incheiat in septembrie", a precizat Mirco Maschio
Compania Maschio Gaspardo va derula anul acesta o investitie de 2 milioane de euro in dezvoltarea capacitatilor de productie, cu inca 1.800 de metri patrati, pentru fabrica din Chisineu-Cris, judetul Arad. Potrivit conducerii companiei, in urma acestei investitii volumul de productie al fabricii va creste cu aproximativ 20-25%, iar in acest moment lucrarile sunt finalizate in proportie de peste 50%, noua facilitate de productie urmand sa fie functionala la sfarsitul acestui an.
"Decizia de a mari capacitatile de productie prin extinderea halei existente a venit ca urmare a faptului ca a crescut cererea atat pe piata interna, cat si pe cea externa. Cu productia actuala pe care o realizam in Romania nu mai faceam fata cererilor", a mai declarat administratorul Maschio Gaspardo Romania.
Produsele realizate in Romania sunt comercializate in Rusia, Ungaria, Bulgaria, Serbia, Croatia, Turcia, Italia, Franta, Polonia si Slovacia, insa 70% din vanzarile companiei sunt efectuate pe piata din Romania. Pe piata interna, 40% din vanzarile companiei sunt catre marile societati agricole precum CerealCom Dolj, Agro Chirnogi Calarasi, TCE 3 Brazi din Insula Mare a Brailei, 30% merg catre societatile medii, care dispun de suprafete agricole de 500-1.500 de hectare, iar 30% catre societatile mici.
Maschio Gaspardo detine in Romania capacitati de productie de circa 60.000 de metri patrati si un numar de peste 100 de angajati. Pana in acest moment, in fabrica din judetul Arad s-au investit peste 5 milioane de euro pentru extinderea capacitatilor de productie.
Grupul italian este prezent pe piata romaneasca din 2002, dar productia a fost demarata in 2003 printr-o investitie de peste 2 mil. euro in fabrica din Chisineu - Cris.
Potrivit conducerii, investitia in Romania a fost motivata de cele peste 14 milioane de hectare agricole si respectiv 10 milioane arabile si nevoia de inlocuire a vechilor masini agricole cu utilaje de ultima generatie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO